10 Nisan 2014 06:00

Sonunda mührü alabildi!

Erzurum’un Tekman ilçesinde yerel seçimleri kazanan BDP’li Ali Sait Fırat, AKP’li Eski Belediye Başkanı Yakup Doğan’ın belediye mührünü yanında götürmesi nedeniyle günlerce resmi işlem yapamadı.

Sonunda mührü alabildi!
Paylaş

Selman KELEŞ
Erzurum


Erzurum’un Tekman ilçesinde yerel seçimleri kazanan BDP’li Ali Sait Fırat, AKP’li Eski Belediye Başkanı Yakup Doğan’ın belediye mührünü yanında götürmesi nedeniyle günlerce resmi işlem yapamadı. Fırat’ın suç duyurusu üzerine, mühür AKP’li başkandan alınarak yeni başkana teslim edildi. Mutlaka belediye binasındaki bir çekmecede tutulması gereken mühür, seçimde AKP’den yeniden aday gösterilmediği için Saadet Partisinden aday olan Doğan’ın oğlunun arabasından çıktı.

Seçimlerde BDP’den aday gösterilen Şeyh Said’in torunu Ali Sait Fırat, rakiplerini geride bırakarak, belediye eş başkanları seçildi ve mazbatasını aldı. Ancak Fırat günlerce belediye başkanı olarak herhangi bir resmi işlem yapamadı. Çünkü belediye mührü ortada yoktu. Belediyeyi AKP’den devralan Fırat ve Eş Başkan Tevrat Okyay, belediyeye geldiklerinde belediye mührü ile tesellüm tutanağının olmadığını fark etti. Eski Başkana mühür ve tutanağı sorduklarında “Ben bilmiyorum oğlum bilir” cevabıyla karşılaştılar. Tutanak ve mührü bir türlü alamayan Fırat, İlçe Seçim Kurulu ve Kaymakamlığa durumu bildirdi, Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulundu. Mühür 5 gün sonra Eski Belediye Başkanı Yakup Doğan’ın oğluna ait arabanın torpido gözünden çıktı.

5 GÜN OYALADI

Yaşananlara ilişkin gazetemize konuşan Tekman Belediye Başkanı Ali Sait Fırat, “Belediyeyi 2 Nisan’dan itibaren devraldık. Ama belediye mührü ve tesellüm tutanağı olmadığı için herhangi bir işlem yapamıyorduk” dedi. Mührü ve tutanağı Eski Belediye Başkanından defalarca istediklerini söyleyen Fırat, “Ben bilmiyorum nerede olduğunu oğlum biliyor’ diyordu. Bizi sürekli oyaladı” şeklinde konuştu.

CEPLERİNDE TAŞIMIŞLAR

Başkanlık mührü ve tesellüm tutanağının mutlaka belediyedeki bir çekmecede tutulması gerektiğini söyleyen Fırat, “Bunlar muhtarlık mührü gibi üzerlerinde taşıyormuş. Kişisel eşyaları gibi kullanılmışlar başkanlık mührünü” dedi. Eski Belediye Başkanı Yakup Doğan’ın mührü vermek istememesi üzerine İlçe Seçim Kurulu, Kay
makamlık ve Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduklarını söyleyen Fırat, “Bunun üzerine 5 gün oyalamadan sonra mühür bize ulaştırıldı. Başkanlık mührü Eski Başkanın oğlunun arabasının torpido gözünde bulunmuş. Belediye mührünü adeta kişisel bir eşyları gibi kullanmışlar” dedi.

MÜHRÜ KULLANDILAR MI?

5 gün gecikmeli olarak kendilerine ulaşan mühürle bazı resmi işlemler yapılmış olabileceğinden şüphelendiklerini söyleyen Fırat, “Başkanlık mührü ve tesellüm tutanağını hemen almadık. Suç duyurusunda bulunduktan 5 gün sonra geldi bize. Nereden bileceğiz bu 5 gün içerisinde resmi evrak mühürlenmediğini. Bir teslim tutanağı hazırlayıp, imzalattıktan sonra aldık mührü” şeklinde konuştu.

ÖNCEKİ HABER

YSK, Yalova\'da AKP\'nin itirazını haklı buldu

SONRAKİ HABER

HES ve madenlere karşı \'Bin Ceviz Fidanı\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...