09 Nisan 2014 18:09

YSK, CHP'nin Akdeniz itirazını reddetti

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Mersin merkez Akdeniz Belediye Başkan Adayı CHP'li Necdet Tamamoğulları'nın itirazını reddetti.

YSK, CHP\'nin Akdeniz itirazını reddetti
Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Mersin merkez Akdeniz Belediye Başkan Adayı CHP'li Necdet Tamamoğulları'nın itirazını reddetti.

Akdeniz Belediyesi'ni 316 oy farkı ile BDP kazanmıştı. CHP'li Tamamoğlulları, YSK'nın kararını şöyle değerlendirdi:

"8412 oyun iptal edildiği, iptal gerekçesinin açıklanmadığı, açıklanamadığı bir seçim yaşadık. Akdeniz seçimlerini kazandığı ilan edilen parti ile aramızdaki farkın 27 katı olan bu iptallerin bir gerekçesi sanırız vardır. 602 sandıktaki 4214 kanuni görevliden kaçı Akdeniz seçmenidir? Yasa dışı olarak oy kullanmıştır. Saptamalarımıza göre bu oran bile oy farkının 3 katıdır. Partimize çıkan oyların hiç yok sayıldığı 45 sandık, eksik evrak, imzasız tutanaklara rağmen irade yok sayılmıştır. Yine de bu seçimin ve kazanan yönetimin Akdeniz'imizin barış, kardeşlik ve huzur ortamına katkıda bulunmasını dilerim. Büyük bir özveriyle mücadele eden arkadaşlarıma ve Akdeniz halkına sonsuz teşekkür ederim."

Akdeniz Belediyesi’ni kazanan BDP Eşbaşkanları M.Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu geçtiğimiz günlerde mazbatasını almıştı. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Madenlerde tekelleşme uyarısı

SONRAKİ HABER

Tuncel: Cumhurbaşkanlığı için aday çıkaracağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...