09 Nisan 2014 13:00

Bize iyi geldi! Hadi siz de gelin!

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği yöneticisiyim. 5 ay önce derneği kurarken birçok zorlukla karşılaştık. Ben yönetime girerken bile kendi kendime derneğe nasıl zaman ayırırım, zamanım yetecek mi diye endişe ediyordum.

Bize iyi geldi! Hadi siz de gelin!
Paylaş

Merhaba Ekmek ve Gül okurları
Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği yöneticisiyim. 5 ay önce derneği kurarken birçok zorlukla karşılaştık. Ben yönetime girerken bile kendi kendime derneğe nasıl zaman ayırırım, zamanım yetecek mi diye endişe ediyordum. Çünkü ev işlerine gidiyorum ve bir kızım var, ona da zaman ayırmam gerekiyor.
Oysa biz bu derneği tam da bu yüzden, bu yoğunluğa alternatif olarak kurduk. Bu dernek, uzun çalışma saatleri ile boğuşan, hayatları iş ile ev arasında sıkışmış ya da evde dört duvar arasında kalan kadınların derneği olacaktı. Derneğimiz yan yana gelip sorunlarımıza çözüm bulmanın, dayanışmamızın aracı olacaktı. Elbette ben de bu çalışmaya zaman ayıracaktım. Bir yerden başlamak gerekiyordu ve ben de kendi hayatımdan başladım.
Örneğin akşam işten gelirken eve değil de derneğe gitme gereği duydum, öyle de yaptım. Yapılacak bir şey var mı, faaliyetler neler, haftalık programlar derken kendimi derneğin aktif üyesi olarak çalışmaların içinde buldum. İşe de gittim çocuğuma da zaman ayırdım ama en önemlisi sokakta daha görünür oldum. Ben sokağa çıktıkça kendim gibi birçok kadını da işe kattığımı fark ettim.
Burada annemin bir kadın olarak bana ve çocuğuma desteğini anmam gerek. O da biliyor ki kadınlar yan yana durdukça daha güçlü oluyor, beraberce daha çok şeyi başarıyor. Anneme de buradan teşekkür ediyorum, iyi ki hayatımda var. Çünkü ben, yıllardır kullandığım antidepresan ilaçlaran kurtulmama neden olan Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği’nde aktifleşirken annem de evdeki yüklerimi hafifletti.
Bu dernek benim gibi birçok kadın arkadaşıma da iyi geldi. Biz buradan devam edeceğiz. Kadın olarak kendimizi var edeceğiz. Derneğimiz bir araç ve biz kadınlar bu aracı iyi değerlendireceğiz.
Bütün Esenyalılı Kadınlarımızı derneğimize davet ediyorum. Hadi siz de gelin!
Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Yöneticisi / Çilem TEKALMAZ
 

ÖNCEKİ HABER

Bir kez daha hatırladık insanlığımızı Berkin’le

SONRAKİ HABER

Ücretsiz sağlık hizmeti şart

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...