09 Nisan 2014 11:25

Twitter, kabuk değiştiriyor

Yılın başında yeni tasarımını devreye alan Twitter, tasarımını baştan aşağı tekrar yeniliyor.

Twitter, kabuk değiştiriyor
Paylaş

Yılın başında yeni tasarımını devreye alan Twitter, tasarımını baştan aşağı tekrar yeniliyor. Seçili kullanıcıların geçtiği yeni tasarımla ilgili paylaşılan bilgiler arasında, birkaç hafta içerisinde tüm kulllanıcıların geçeceği bilgisi de yer alıyor.

webrazzi.com'un haberine göre, Twitter’a yeni üye olan kullanıcıların yeni tasarımla başlayacağı belirtilirken, akıllara yeni çeyrek raporu yaklaşan Twitter’ın üye sayısını artırmak için böyle bir yolu seçmiş olma ihtimali geliyor. Twitter, geçtğimiz çeyrekte üye sayısı artışında düşüklük nedeniyle tartışmalara neden olmuştu.

Daha önce sızan görüntelerden farklı olmayan Twitter’ın yeni tasarımında, profil sayfasındaki değişimle Facebook’a yaklaşmış. Görsel odakta profil sayfasında yaşanılan değişimde solda yer alan Kimi Takip Etmeli bölümü sağa alınarak adeta Facebook’un sağ reklam alanları da oluşturulmuş.

Yeni tasarımında Best Tweets, Pinned Tweet, Filtered Tweets özelliklerini de açıklayan Twitter profili inceleyen kullanıcılara daha fazla bilgi sunmayı hedefliyor. Best Tweets’te etkileşimi en yüksek tweetler daha büyük görünürken, Pinned Tweets kullanıcının seçtiği tweeti ön plana çıkarıyor. Filtered Tweets’te Twitter’ın şu an için bazı profillerde kullandığı yanıtlanmış içerikler sekmesinin de yer aldığı kırılımlarla tweetler arası gezinme kolaylaşıyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

5 yılda 421 milyon hasta yarattık her yaştan...

SONRAKİ HABER

Taksim Dayanışması\'ndan şiddet görenlere çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...