18 Haziran 2011 09:27

LYS maratonu başladı

Üniversiteye girişin ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) ilk oturumu saat 10.00’da başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren sınav salonlarının önünü dolduran yüzlerce üniversite adayları salona titiz bir aramadan geçirilerek alındı.LYS Türkiye’de 81 il ve Lefkoşa’da gerçekle

LYS maratonu başladı
Paylaş

LYS Türkiye’de 81 il ve Lefkoşa’da gerçekleştiriliyor. Saat 10.00’da başlayan ilk oturumun ardından öğleden sonra 14.30’da ikinci oturum başladı. LYS-1 matematik alanında yapılan ilk oturuma toplam 624 bin 48 aday katıldı. Öğleden sonra yapılacak LYS-5 yabancı dil alanındaki sınava ise 41 bin 580 aday katıldı.

Sabahın erken saatlerinde sınav olacakları okullara gelen adaylar heyecanlı bir şekilde saatin gelmesini bekledi. Belgeleri ve kimliklerini hazırlayan adaylar sınava bir saat kala içeri alınmaya başladı. Güvenlik görevlileri tarafından didik didik aranan adaylar ellerindeki pet şişelerin yapışkanlarına varıncaya kadar çıkardı. Aramanın ardından adalar sınav salonuna alındı.

VELİLER HEYECANLA BEKLEDİ

Matematik Sınavı’nın (LYS-1) başlamasının ardından, veliler çocuklarının sınava girdiği okulların bahçelerinde heyecanlı bir bekleyişe girdi.

Çocuklarını sınava dualarla uğurlayan birçok veli, sınav süresince dua okumaya devam etti. Veliler çocuklarının gelecekleriyle ilgili bir konu için beklediklerini ve bu nedenle heyecanlı olduklarını belirterek çocuklarının şifre iddialarının gündeme gelmesiyle birlikte çalışmayı bıraktığını ve motivasyonunu kaybettiğini dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Helalleşmek istiyorsan kayıpların akıbetini ortaya çıkar

SONRAKİ HABER

Adaletin 100’ü kara

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...