08 Nisan 2014 18:20

Lefkoşa’da Kürt öğrencilere ırkçı saldırı

Kıbrıs’ın Kuzeyinde Kürtleri, öğrencileri ve kurumlarını hedef alan saldırılar son 3 gündür devam ediyor. Son olarak Yakın Doğu Üniversitesinde toplanan ırkçı gruplar, önlerine çıkan Kürt öğrencilere saldırdı.

Lefkoşa’da Kürt öğrencilere ırkçı saldırı
Paylaş

Derya AYDOĞAN
Lefkoşa

Kıbrıs’ın Kuzeyinde Kürtleri, öğrencileri ve kurumlarını hedef alan saldırılar son 3 gündür devam ediyor. Son olarak Yakın Doğu Üniversitesinde toplanan ırkçı gruplar, önlerine çıkan Kürt öğrencilere saldırdı. Grup daha sonra Mezopotamya Gençlik Kültür ve Sanat Merkezini hedef alarak yürüyüşe geçti. Saldırılar sırasında, polisin saldırgan gruplar yerine Kürt öğrencilere yönelik müdahalede bulunması tepki çekti.

5 ÖĞRENCİ YARALANDI

Saldırılar sonucu ciddi şekilde yaralanan 5 öğrenci tedavileri için hastaneye kaldırılırken, bazı öğrencilerin bıçaklandığı, bazılarınınsa kafalarında  ve burunlarında kırıklar olduğu öğrenildi. Saldırıların ardından Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Son 2 aydır özellikle Yakındoğu Üniversitesi kampüsü içerisinde ülkücü grupların cemaat toplantılarından sonra Kürt öğrencilere yönelik sözlü ve fiziki saldırılarının hat safhaya ulaştığını belirten MKM “Saldırıya uğrayan öğrencilerin daha önce polise defalarca bu konuda uyarı yapmaları cemaatin ülkü ocaklarıyla birlikte ülkedeki huzur ve kardeşlik iklimine zarar verme çabasında olduğu konusunu belirtmelerine rağmen, polis gerekli önlemleri almayarak Kürt öğrencilerin saldırıya uğramasına adeta zemin hazırlamıştır.” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Çiftçilerin mağduriyeti Meclise taşındı

SONRAKİ HABER

Tıp öğrencileri kaygılı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...