08 Nisan 2014 18:13

Meclis Genel Kurulu kınama konuşmalarıyla açıldı

Meclis ara tatilin ardından bugün mesaiye başladı. CHP Grup toplantısından önce Genel Başkan kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı Genel Kurul’da kınandı. Genel Kurul gündeme Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıya ilişkin “geçmiş olsun” mesajlarıyla başladı.

Meclis Genel Kurulu kınama konuşmalarıyla açıldı
Paylaş

Meclis ara tatilin ardından bugün mesaiye başladı. CHP Grup toplantısından önce Genel Başkan kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı Genel Kurul’da kınandı. Genel Kurul gündeme Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıya ilişkin “geçmiş olsun” mesajlarıyla başladı.

TBMM Genel Kurulu, Meral Akşener Başkanlığı’nda toplandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı Genel Kurul gündemine de taşındı. Genel Kurul’da 4 siyasi partinin temsilcileri söz alarak saldırı kınandı.

İlk sözü CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi alarak, “Genel Başkanımıza saldırı oldu. Siyaseti gerginleştirmek isteyenlerin bir hareketidir. Saldırganın CHP ile ilgisi yoktur. CHP olarak bu olayı şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. CHP şiddeti kınayan duruşuna devam edecektir” dedi.

Hamzaçebi, olaydan sonra CHP Grup toplantısının Meclis Tv tarafından gecikmeli başlatıldığına da tepki göstererek, “Meclis Başkanı Cemil Çiçek bu sansürleme yetkisini nereden almaktadır. Şiddetle kınıyorum. Bir açıklamak zorundadır” diye konuştu.

AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de söz alarak saldırı kınadı. Canikli şöyle dedi:
“AK Parti Grubu olarak bu saldırıyı kınıyoruz. Bir an önce faillerin ortaya çıkarılması yargıya nakledilmesi noktasında çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz. Meclis çatısı altında meclise yapılan bir saldırıdır. Bu tür saldırıların kim olursa olsun karşısında duracağımızı ifade ediyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’na CHP ve sevenlere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, MHP olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade etti. Vural şöyle dedi: “Bu saldırı demokrasi ve milli iradeye yöneliktir. İlk defa genel başkana yönelik fiili saldırı gerçekleşmektedir. Herkesin de bir ibret alması gerektiği açık. Yapanın hangi senaryo ve hedeflerle sevk edildiğinin tespit edilmesi önemlidir. Saldırının amacı ve nedeninin ortaya konması gerekir. Adalete hesap vermesinin temin edilmesi gereklidir. CHP ve tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.”

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise, “Kılıçdaroğluna yönelik olarak saldırıyı BDP adına şiddetle kınıyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu ve ve tüm CHP camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Kılıçdaroğlu’nun şahsında demokrasiyi ve siyaseti hedefleyen bir saldırıdır. İnsan haklarına özgürlüklere yapılmış saldırıdır” dedi.
Yerel seçimlerinden dolayı gerginleşen atmosferde saldırının planlı yapıldığına dikkat çeken Baluken, “Tüm siyasi partilerin, liderlerin siyasi çıkarlara karşı durarak sağduyulu bir yaklaşım içinde olması gerekir. CHP ve tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyorum” diye konuştu.

 

GENEL KURUL KAPANDI

TBMM Genel Kurulu'nun seçimin ardından ilk gün mesaisi erken tamamlandı.

Gündem dışı konuşmalarının ardından, AKP ve CHP'nin 4 eski bakan hakkında verdiği soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin önergeler okundu. Uluslararası sözleşmenin kabul edilmesinin ardından Genel Kurul yarın 14.00'te açılmak üzere kapandı. (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Eşi, oğlu ve kayınvalidesini öldürüp, intihar etti

SONRAKİ HABER

Çiftçilerin mağduriyeti Meclise taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...