18 Haziran 2011 09:11

‘Helalleşmek istiyorsan kayıpların akıbetini ortaya çıkar

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” sloganıyla her hafta düzenlediği oturma eylemi, 123. haftasında Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi.Oturma eyleminde kayıp yakınları, kaybedilenlerin fotoğraflarıyla alandaki yerlerini aldı. Oturma eylemi öncesi bir konu

‘Helalleşmek istiyorsan kayıpların akıbetini ortaya çıkar
Paylaş

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” sloganıyla her hafta düzenlediği oturma eylemi, 123. haftasında Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Oturma eyleminde kayıp yakınları, kaybedilenlerin fotoğraflarıyla alandaki yerlerini aldı. Oturma eylemi öncesi bir konuşma yapan İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Raci Bilici, yıllardır kayıpların akıbetinin ortaya çıkması amacıyla çaba sarf ettiklerini belirterek, tüm çabalarına rağmen bir ilerleme sağlanamadığını dile getirdi. Başbakan Erdoğan’ın seçim sonrası yaptığı konuşmada herkesten helallik dilediğini belirten Bilici, “Başbakan helalleşmeden bahsediyor. Eğer bu helalleşme olacaksa, karşılıklı affetmeler olacaksa, öncelikle burada yıllardır dile getirdiğimiz kayıpların akıbeti ortaya çıkarılsın. Eğer helalleşeceksek, katledilen binlerce faili meçhulün failleri ortaya çıkarılsın. Eğer birbirimizi affedeceksek, bu anaların acılarını dindirecek adımlar atılsın. Eğer helalleşme olacaksa bölgede yaşanan tüm insan hakları ihlallerinin ortaya çıkması için hakikatleri araştırma komisyonu kurulmalıdır. Aksi takdirde helalleşme olmaz” dedi.

‘YENİ MECLİS TALEPLERİMİZİ GÖRSÜN’

12 Haziran seçimleri sonrası artık bu ülkede yeni bir sayfa açılması gerektiğini belirten Bilici, şunları söyledi: “Seçim sonrası Meclis yeni bir şekil kazanıyor. Önemli bir sürece girmiş bulunuyoruz. Yeni oluşacak Meclisin taleplerimizi görmesi gerekiyor.” dedi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Gizli tanık beyanına dayanarak 14 yıl 7 ay hapis cezası

SONRAKİ HABER

LYS maratonu başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...