08 Nisan 2014 15:40

Mardin’de belediyenin tüm malları hazineye devredilmiş!

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, belediyeyi yüksek miktarda borçla devraldıklarını söyledi.

Mardin’de belediyenin tüm malları hazineye devredilmiş!
Paylaş

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, belediyeyi yüksek miktarda borçla devraldıklarını söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Mardin Adliyesinde mazbatalarını aldı. Burada bir açıklama yapan Ahmet Türk, amaçlarının demokratik özerk bir belediyecilik yaratmak olduğunu söyledi. Belediyeyi büyük bir borçla devraldıklarını söyleyen Türk, “Adeta tasfiye kurulu belediyenin tüm mallarını hazineye devretmiş durumda. Kızıltepe Havalimanı yanında bulunan yaklaşık 4 parsellik arsayı hazineye devretmişler. İl Özel İdaredeki araçlar bazı kurumlara devredilmiş. Belediyenin tüm mallarını tasfiye etmişler. Tabii bunu belediyeyi BDP aldığı için yapmışlar. AKP almış olsaydı, böyle bir şey yapılmayacaktı” dedi.

BELEDİYEYE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Hiç kimsenin halkın malını başkasına verme hakkı olmadığını söyleyen Ahmet Türk, “Halkımızla beraber belediyeye sahip çıkacağız. Halkın malını kimseye vermeyeceğiz. Bu oyunların hepsini bozacağız” dedi.

1 KATRİLYON BORÇLA DEVRALDIK

Belediyeyi 1 katrilyona yakın borçla devraldıklarını söyleyen Türk, “Ama bu oyuna gelmeyeceğiz. Halkımızla beraber çalışacak, Sayıştaya, gerekli tüm yerlere başvuracağız. Bu belediye Süryani’si, Arap’ı, Türk’ü, Kürt’ü, Mıhellemi’si ile tüm halkların belediyesidir” dedi.

Türk, avukatlarla belediyenin borçlarına ilişkin çalışma yaptıklarını ve en kısa zamanda suç duyurusunda bulunacaklarını da söyledi. (MARDİN)

ÖNCEKİ HABER

Köylüler zift fabrikasına karşı ayakta

SONRAKİ HABER

Ceylanpınar’da seçimler yenilensin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...