18 Haziran 2011 09:07

Blok partisi kurulana kadar BDP grubu

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekillerinin Diyarbakır’daki toplantısı sona erdi. Meclisteki yemin töreni öncesi deklarasyon yayınlanması kararlaştırılırken, Blok partisi oluşturulana kadar Mecliste BDP grubunun kurulması kararlaştırıldı.Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekillerinin Diyarbakır’daki toplant

Blok partisi kurulana kadar BDP grubu
Paylaş

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekillerinin Diyarbakır’daki toplantısı sona erdi. Cegerxwin Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen toplantıya BDP Eş Genel Başkanları Filiz Koçali ile Hamit Geylani, DTK Eş Başkanları Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk ve Blok milletvekilleri katılırken, halen tutuklu bulunan 6 milletvekili ise katılamadı.

24 Haziranda TBMM’de yapılacak yemin töreni öncesi, 23 Haziran günü bir deklarasyon yayınlamayı kararlaştıran Blok, bunun için BDP Eş Genel Başkanları Hamit Geylani ile Filiz Koçali, Blok'un Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, Diyarbakır Milletvekili Eski KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi ile İstanbul Milletvekili ve EMEP Eski Genel Başkanı Levent Tüzel’den oluşan bir komisyon kurdu.

Hazırlanacak olan deklarasyonda Blok'un Meclisteki konumu, sorunların çözümüne yönelik izlenecek yol, yöntem ve stratejilerin yer alacağı ve süreç karşısındaki tutumun da belirleneceği belirtiliyor. Deklarasyonun BDP Genel Merkezinde ya da Mecliste yapılacak basın toplantısı ile deklare edileceği öğrenildi. Blok partisinin kurulmasına yönelik çalışmaların da hızlandırılacağı ve Blok partisi kurulana kadar Mecliste BDP grubunun oluşturulması da kararlaştırıldı. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Kota isyanı ÇAYKUR’a geri adım attırdı

SONRAKİ HABER

Gizli tanık beyanına dayanarak 14 yıl 7 ay hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...