08 Nisan 2014 10:35

Polis panzerinin çarptığı A.O'nun hayati tehlikesi devam ediyor

Van'ın Hacıbekir mahallesinde (Xaçort), dün akşam yapılan bir protesto eyleminde kitlenin içine hızla dalan Akrep tipi zırhlı bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanan A.O. (12), geçirdiği iki saatlik ameliyata rağmen hala hayati risk altında.

Polis panzerinin çarptığı A.O\'nun hayati tehlikesi devam ediyor
Paylaş

Van'ın Hacıbekir mahallesinde (Xaçort), dün akşam yapılan bir protesto eyleminde kitlenin içine hızla dalan Akrep tipi zırhlı bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanan A.O. (12), iki saatlik bir ameliyat geçirdi. A.O'nun hayati riski devam ediyor.

Seçim hileleri ve karakol inşaatlarını protesto etmek için Kato Dağı'na çıkan yurttaşlara müdahalede bulunulmasına tepki göstermek amacıyla dün akşam Van'ın Hacıbekir mahallesinde eylem yapan gençlere yönelik gelişen polis müdahalesi sırasında, kitlenin içine hızla dalan Akrep tipi zırhlı aracın çarpması sonucu ağır yaralanan 12 yaşındaki A.O'nun hayat tehlikesi sürüyor. Zırhlı aracın arkadan çarptığı A.O. çarpma şiddeti ile yere düşerken kafatasında çökme meydana geldi. Yaşanan olay sonrası çevredeki yurttaşların yardımıyla hemen ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. A.O. geçirdiği iki saatlik ameliyata rağmen hayati tehlikeyi hala atlatamadı. Yine olayı duyan A.O'nun yakınları da hastaneye gelirken, fenalık geçiren anne Acil Servise kaldırılarak tedavi altına alındı.

A.O'nun ameliyatını gerçekleştiren doktorun aileye verdiği bilgiye göre, zırhlı aracın çarpması sonrası A.O'nun, kafatasında meydana gelen çökme beyne ulaştı ve beyin kanaması geçirdi. A.O'nun hayati tehlikeyi atlatamadığını da aileye aktaran doktor, yaşaması halinde sara nöbetleri geçirebileceği ihtimali olduğunu da ifade etti.

A.O'nun yaşam mücadelesi devam ederken, önemli bir iddia dile getirildi. İddiaya göre, hastaneye getirilen A.O'nun üzerinde nüfus cüzdanı olmadığı için yarım saat boyunca kendisine herhangi bir tıbbi müdahalede bulunmadı. A.O'ya ailesinin nüfus cüzdanını getirmesi sonrası müdahalede bulunuldu.

Hastaneye gelen BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ile BDP Van İl Başkanı Musa İtah, A.O'nun sağlık durumu hakkında doktorlarından bilgi aldıktan sonra hastane önünde açıklamalarda bulundu.

'HAYATİ TEHLİKE ANINDA BİLE KİMLİK İSTEMEK DÜŞMANCA'

BDP İl Başkanı Musa İtah, A.O'nun eve dönerken bir akrebin hızlı çarpması sonu ağır yaralandığını belirterek, "Kasti ve öldürmeye yönelik bir saldırı yaşamış bulunmaktayız. 12 yaşındaki bir çocuğa bu şekilde vahşice saldırmanın izahatını hiçbir şekilde yapmak mümkün değil. Bu kadar vahşileşecek kadar çığırından çıkmış AKP hükümeti güdümündeki güçler pervasızca halka saldırmaktadır" dedi.

A.O'nun çarpma sonucunda kafatasında çökme oluştuğunu ve beyin kanaması geçirdiğini aktaran İtah, şunları söyledi: "A.O. iki saatlik ağır bir ameliyat geçirdi. Henüz yaşam tehlikesini atlatmış değildir. Sağlıklı bir tıbbı değerlendirmenin yapılması için 24 saat geçmesi gerekiyor. Yaşam hakkını sadece güvenlik güçleri hiçe saymadı. A.O. yine hastaneden aynı muameleyle karşılaşmıştır. A.O.'nun hayatı tehlikesi olmasına rağmen kimlik tespiti yapmak ve kimlik istemek düşmanca bir yaklaşımdır. A.O. yarım saat kanlar içinde olması ve bilinci kapalı olmasına rağmen tedavi altına alınmamıştır. Yurttaşların doktorlara tepki göstermesi üzerine ancak doktorlar A.O'ya müdahale etti. Bu saldırıda parmağı olanların ve hastanede ihmali bulunanların soruşturulmasını ve hesabının sorulmasını istiyoruz diyoruz."

GÖRGÜ TANIĞI İDDİAYI DOĞRULADI

A.O'nun hastaneye getirildiğinde yarım saat boyunca bekletildiğini, annesinin tedavisi için aynı saatlerde hastaneye geldiğini söyleyen görgü tanığı Metin Orhan da doğruluyor. Orhan, tanıklığını şu sözlerle aktardı: "Annemi hastaneye getirdim ve tam çıkmak üzereydik ki kanlar içinde sedye üzerinde yatırılan ve doktorlar tarafından müdahale edilmeyen A.O'yu gördüm. Yanı gittiğimde doktorla neden müdahale etmediklerini sorduğumda bana 'Üzerinde kimliği yok. Onu bekliyoruz' diye cevap verdi. Bilinci kapalı bir insanın üzerinde kimlik yok diye onu ölüme terk edeceksiniz diyerek tepki göstermem sonrası etraftaki insanların da duruma tepki göstermesiyle yarın saat sonra ilk müdahale yapıldı. Eğer zamanında müdahale edilseydi A.O. beyin kanaması geçirmeyebilirdi." (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Çevre Platformundan imar planı tepkisi

SONRAKİ HABER

Adana\'da polise \'dinleme\' operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...