08 Nisan 2014 06:00

Alevi kardeşliği pazara kadarmış

Seçim döneminde oy için cemevine yardımda bulunan AKP’li belediye başkan adayı, oy alamayınca yaptığı yardımları geri aldı. Aleviler bu tutumun AKP’nin samimiyetsizliğini gösterdiğine dikkat çekti.

Alevi kardeşliği pazara kadarmış
Paylaş

Eren ÖNER
Kayseri


AKP Sarıoğlan Belediye Başkan Adayı, seçimi kazamayınca seçim öncesi İğdeli Mahallesi Cemevi’ne yaptığı yardımları geri aldı. Buna tepki gösteren mahalleliler, yardımın geri istenmesinin samimiyetsizliğin göstergesi olduğunu söylediler.  

İğdeli, 110 haneli bir Alevi köyüydü. Son yasal değişikliklerden sonra Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesine bağlı bir mahalle oldu. AKP Sarıoğlan Belediye Başkan Adayı Ali Taştan seçim çalışmaları süresince İğdeli Mahallesi’nin cemevine 100 adet sandalye, 5 adet masa, 30 adet yastık bıraktı ve bunun karşılığında oy istedi.

Ancak seçim sonuçları Taştan’ın beklediği gibi olmadı. İlçede seçimi MHP kazanırken, mahalleden ise AKP’ye büyükşehir ve ilçe oy pusulalarında hiç “evet” oyu çıkmadı. Bunun üzerine Taştan tarafından cemevine yapılan masa, sandalye ve yastık yardımları geri alındı.

‘AKP’NİN SAMİMİYETSİZLİĞİ’

Kayseri Hacı Bektaş-i Veli Derneği Yöneticisi ve aynı zamanda İğdeli Mahallesi Derneğinin Başkanı Orhan Ceylan, AKP’nin bu tutumuna tepki gösterdi: “Biz Aleviler AKP’nin ülke genelinde izlediği bütün politikaların ne kadar samimiyetsiz olduğunu biliyorduk. AKP bu olayla bunu bir kez daha gözler önüne serdi.” AKP Hükümeti’nin gündeme getirdiği Alevi açılımına da değinen Ceylan, bu açılımın da seçim çalışması gibi düzenbazlıklar üzerine kurulu olduğunu dile getirdi. Ceylan “Biz Aleviler olarak, biz İğdeli Mahallesi olarak hiçbir zaman AKP’ye oy vermedik, bundan sonra da asla oy vermeyeceğiz” diye konuştu.


SEÇİM BİTTİ KARDEŞLİK DE BİTTİ

30 Mart yerel seçimlerinin ardından AKP’li yöneticiler yaptıklarıyla “Bu kadar da olmaz” dedirtiyor. Dersim’in Çemişgezek Belediyesi, seçimlerin ardından AKP’den CHP’ye geçti. Bu gelişmenin ardından 2005 yılında Çemişgezek Belediyesi ile kardeş belediye olan İstanbul’un Ümraniye Belediyesi, o tarihte hibe ettiği kepçeyi 3 Nisan 2014 tarihli yazıyla geri istedi. CHP’li Yeni Başkan Ahmet Şadan Ersoy “Seçimin kaybedilmesiyle kardeşlik de mi bitiyor? Siyaset ve kardeşliğin böyle olmaması lazım” diyerek tepki gösterdi. Küçük ilçede belediye imkanlarının sınırlı olması nedeniyle başka kepçe bulunmadığı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suyu da uçakla taşırsınız artık!

SONRAKİ HABER

Silahlı saldırı sonrası Yağmur Atacan ifade verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...