08 Nisan 2014 06:00

Anıların muharebe meydanı

Belgesel film yapımcısı Regine Dura ve belgesel tiyatro rejisörü Hans-Werner Kroesinger’in birlikte hazırladıkları “Anıların Muharebe Meydanı 1914-2014’’ adlı sergi 9-18 Nisan arasında Depo’da yer alacak.

Anıların muharebe meydanı
Paylaş

Belgesel film yapımcısı Regine Dura ve belgesel tiyatro rejisörü Hans-Werner Kroesinger’in birlikte hazırladıkları “Anıların Muharebe Meydanı 1914-2014’’ adlı sergi 9-18 Nisan arasında Depo’da yer alacak. Sanatçıların bir yıldan bu yana tiyatro projeleri için Güney Doğu Avrupa bölgesinde Birinci Dünya Savaşı’na ilişkin araştırmalar yaptılar. Tarabya Kültür Akademisi’nin burslu sanatçıları olarak İstanbul’da bulundukları süre içinde yerel ve tarihsel bir keşfe çıkan sanatçılar, “Almanya – Türkiye silah arkadaşlığı”nın kişisel ve ortak hafızadaki izlerini arıyorlar.
Yönetmen Hans-Werner Kroesinger ve film yapımcısı Regine Dura, 1. Dünya Savaşı konusunda yerel ve tarihsel bir keşfe çıkıyorlar ve kişisel ve ortak hatırlamanın izlerini arıyorlar. Geleceğe, Almanya – Türkiye ortak tarihi bağlamında bakan, kültürlerarası diyaloğu teşvik eden, stereotipleri sorgulayan ve önyargıları yıkan bir bakış…
Bu derin araştırmaların çıkış noktasını, Almanya Büyükelçiliği’nin Tarabya’daki tarihi yazlık rezidansı arazisinde bulunan ve Birinci Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden Alman askerlerinin mezarlarının bulunduğu askeri bir mezarlık oluşturuyor.
Konuşmalar, görüşmeler ve yerel keşifler farklı görüşleri bir araya getiriyor. Bu malzemeden yola çıkarak geliştirilen performans, farklı bakış açılarını ve tanımlamaları içeriyor. Karşılıklı birbirini etkileyen, tamamlayan, karşı duran, hatta birbiriyle çatışan hikayeler ortaya çıkıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Festival dosyası Altyazı’da

SONRAKİ HABER

Sanat sinemamız ne durumda?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa