07 Nisan 2014 18:41

Keseb'de saldırılar sürerken Yayladağı'na 2 havan mermisi düştü

Suriye tarafından ateşlenen 2 havan mermisi, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin kırsal kesimine düştü. Olayda ölen ve yaralanan olmadı.

Keseb\'de saldırılar sürerken Yayladağı\'na 2 havan mermisi düştü
Paylaş

Suriye tarafından ateşlenen 2 havan mermisi, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin kırsal kesimine düştü. Olayda ölen ve yaralanan olmadı.

Suriye'nin Keseb bölgesinde cihatçıların saldırılarıyla başlayan ve devam eden çatışmalar sırasında Yayladağı ilçesinin Gözlekçiler ile Kösrelik mahallesine bugün havan mermisi düştü. Havan mermilerinin mahallelerin kırsal kesime düştüğü belirtildi. Körselik mahallesine düşen havan mermisinden dolayı bazı evlerin camlarının kırıldı.

'KORKUDAN DİZLERİM TİTREDİ'

Havan mermisinin düştüğü Kösrelik Mahallesi sakinleri, Keseb'te devam eden çatışmalar nedeniyle günlerini korku içerisinde geçirdiklerini ve canlarının tehlikede olduğunu belirttiler. Düşen mermi nedeniyle evinin camı kırılan 68 yaşındaki Mehmet Yalçın, büyük bir patlama sesi duyduğunu belirterek, "Sabahleyin saat 06.30 civarında büyük bir ses duydum. Korkudan dizlerim titredi, kalkıp baktığımda evin aşağısındaki bahçeye top mermisinin düştüğünü gördüm. Muhtara haber verdim, daha sonra jandarmalar geldi ve burayı kapattı" diye konuştu.



Yayladağı Kaymakamı Turan Yılmaz da mahalleye gelerek jandarmadan bilgi aldı.

VALİLİK: TOPÇU BİRLİKLER KARŞILIK VERDİ

Yayladağı'na düşen mermilerle ilgili Hatay Valiliği'nden bir açıklama yapıldı. Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamada Suriye'ye misliyle karşılık verildiği belirtilerek şöyle denildi: "7 Nisan 2014'te saat 08.30 sıralarında Yayladağı İlçesi Kösrelik Köyü Yalçın Mahallesi civarında bulunan boş araziye Suriye tarafından geldiği değerlendirilen 2 adet top mermisi düşmüştür. Top mermilerinin düştüğü bölge sınıra kuş uçuşu 7 kilometre mesafede olup, herhangi bir can ve mal kaybına neden olmamıştır. Olayla ilgili olarak, değişen angajman kuralları çerçevesinde sınırda bulunan topçu birliklerimiz tarafından atışın yapıldığı bölgeye misliyle karşılık verilmiştir."

CHP'Lİ EDİBOĞLU: TERÖR GRUPLARI BU TOPRAKLARDAN GEÇEREK ORADA SAVAŞ BAŞLATTI

Suriye sınırında incelemelerde bulundan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Keseb'deki çatışmaların halen devam ettiğini belirterek, "Keseb'deki çatışmaları yaratan terör grupları, bu topraklardan geçerek orada savaş başlattı. Yayladağı'ndan oraya geçilecek başka bir yol yok" dedi.

CHP Hatay İl Teşkilatı ve belediye başkanlarının da eşlik ettiği Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Yayladağı Sınır Kapısı'nda yaptığı açıklamada Suriye'deki iç savaşın bölge barışının tehdit ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Bugün 7 Nisan ve 21 Mart'ta burada başlayan çatışmalar devam ediyor. Çatışmaların devam etmesi ölümlerin ve yaralanmaların devam etmesi anlamına geliyor. Bizim siyasetçi olarak değil insan olarak en rahatsız olduğumuz konu insanların yaralanmaları, ölmeleri, sakat kalmaları. Suriye'de çatışmaların en yoğun yaşandığı yer hemen Hatay sınırının güneyinde bulunan Keseb Kasabası ve hemen yanındaki kırsal alan. Biz 3 yıldan beri Suriye'de bölge barışını tehdit eden bir savaşın olduğunu, Suriye'de savaşın uzun sürmesinin Türkiye'ye de olumsuz yansımaları olacağını söyleyip durdukş, ancak iktidardaki AKP'ye biz bunu anlatamadık."

Çatışmalarda yaralananların zırhlı araçlarla bölgeden alıp ambulanslara taşıdığını belirten Ediboğlu, açıklamalarının devamında, "Keşke bu manzaraları görmez olsaydık. Şunu belirtmek isterim ki Keseb'deki çatışmaları yaratan terör grupları bu topraklardan geçerek orada savaş başlattı. Yayladağı'ndan oraya geçilecek başka bir yol yok. Antakya'dan geçen yaralı taşıyan her ambulans, bizim içimizi acıtıyor. Bunu bölge insanı hak etmiyor. Bizim insanımız, Suriyeli kardeşlerimiz hak etmiyor" diye konuştu.(Hatay/DHA)

ÖNCEKİ HABER

9 yaşındaki Mert\'in cesedi bulundu

SONRAKİ HABER

BDP, Ahlat için YSK\'ye başvurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...