07 Nisan 2014 18:30

9 yaşındaki Mert'in cesedi bulundu

Kars'ta cep telefonu satışı yapan babasına yemek götürmek üzere dün evden çıkan 9 yaşındaki Mert Aydın'dan bir daha haber alınamadı. Boş bir tabyanın içinde bulunan çocuk cesedinin 9 yaşındaki Mert Aydın'a ait olduğu belirlendi.

9 yaşındaki Mert\'in cesedi bulundu
Paylaş

Kars'ta cep telefonu satışı yapan babasına yemek götürmek üzere dün evden çıkan 9 yaşındaki Mert Aydın'dan bir daha haber alınamadı. İhbar üzerine harekete geçen polis, bir işyerinin kamerasında Mert'in görüntüsüne ulaştı. 40- 45 yaşlarında birinin başını okşadığı Mert'in kaçırıldığı üzerinde yoğunlaşan polis, aramalarını sürdürdü. Saat 18.10'da, polise, kent merkezinin dışında kalan Karadağ Çöplüğü'nde bir çocuk cesedi bulunduğu ihbarı yapıldı. Boş bir tabyanın içinde bulunan çocuk cesedinin 9 yaşındaki Mert Aydın'a ait olduğu belirlendi.

İlkokul öğrencisi Mert Aydın, dün saat 12.00 sıralarında, annesinin hazırlayıp sefertasına koyduğu yemeği babasına götürmek için Faik Bey Caddesi'ndeki evlerinden çıktı. 2 çocuk babası 38 yaşındaki Yolcu Aydın, beklediği oğlunun bir türlü işyerine gelmemesi üzerine meraklanıp evi aradı. Eşiyle konuşunca çocuğunun kaybolduğunu anlayan Yolcu Aydın, yakınlarıyla birlikte çevrede arama yaptı. Bir sonuç alamayan Aydın Ailesi durumu polise bildirdi. Çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen polis, saat 14.00 sıralarında bir işyerinin kamerasında Mert'in görüntüsüne ulaştı. 40- 45 yaşlarında birinin başını okşadığı Mert'in kaçırıldığı üzerinde yoğunlaşıldı.

Kars eski Belediye Başkanı olan ve son seçimlerde CHP'den belediye başkan adayı olan Naif Alibeyoğlu, kaybolan Mert'in, dayısının torunu olduğunu söyledi. Naif Alibeyoğlu, "Mert'in hiçbir sağlık sorunu yok. Kötü niyetli kişiler tarafından kaçırılmış olabilir. Sonu inşallah Pamir gibi olmaz. Herkesten yardım bekliyoruz" dedi.

HER YERE KAYIP İLANLARI ASILDI

Şehrin cadde ve sokaklarına Mert Aydın'ın fotoğrafının bulunduğu 'Kayıp aranıyor. Görenler Allah rızası için bu telefon numarasını arasınlar' yazılı ilanlar asıldı. Mert’in amcası Mahil Aydın, MOBESE görüntülerinin incelendiğini belirterek, "MOBESE görüntülerini izledik. Mert'in yanında Digor pazarında yanında uzun boylu birisi görülüyor. Sonra kamyonların olduğu bölgede kameradan kayboluyorlar. Mert'in bulunması için dua ediyoruz" dedi.

MERT, EN SON DİGOR PAZARINDA GÖRÜLDÜ

İstasyon Mahallesi'ndeki evlerinden babasına yemek götüren Mert Aydın'ın en son kent merkezindeki Digor Pazarı'nda görüldüğü ortaya çıktı. Bir güvenlik kamerasının kayıtlarında yapılan tespite göre Mert Aydın, 40- 45 yaşlarında bir adamla İstasyon Mahallesi'ne doğru gidiyor.

Emniyet birimlerinin Mert'le ilgili bilgilere ulaşmak için hem mobese kayıt sistemlerini hem de bağımsız iş yerlerine ait kamera kayıtlarını inceleme aldıklarını belirten Vali Eyüp Tepe, "Yani hem de şehrin ortasında olan olay. Çok kenar köşede olan bir olay da değil. Fakat şu ana kadar herhangi bir netice elde edemedik. Sadece bir fotoğraf var o fotoğraftaki kareleri çoğaltıyorlar. Belki gören olmuştur diye çoğaltıp dağıtıyoruz. Hani şu kareyi yani şu çocukla bu şahsı görenler var mı diye şehirde çalışmalar devam ediyor. Bütün arkadaşlarımız mobese görüntülerinin başında ve teker teker inceliyorlar. Az önce Emniyet Müdürümüz Ercan Çakmak aradı bende umutlu bir haber var düşüncesiyle telefona baktım ama henüz bir haber çıkmadığını öğrendim. İnşallah kardeşimiz Mert’i sağ salim bulacağız" diye konuştu.

VALİ EYÜP TEPE: ÇOCUĞU GÖRENLERİN YARDIMCI OLMASINI BEKLİYORUZ

Bir gazeteci kaybolan çocuğun CHP Belediye Başkan adayı Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun yakını olduğunu belirterek "Olayın siyasi bir boyutu olabilir mi?" şeklindeki sorusuna Vali Tepe, şunları söyledi:

"Ortada somut bir tehdit veya delil gözükmüyor. Gözükmeyince ben böyle bir tahminde bulunamam ama biz her yönüyle bakmak durumundayız. Her yönüyle incelemek durumundayız. Yani kaçırıldı mı başka bir şey mi oldu kayıp mı oldu her yönüyle bakmamız lazım. Emniyet müdürümüzle görüştüm mobese ve kamera görüntülerini basınla paylaşılmasını istedim. Çünkü orada bulunan fotoğrafı ve görüntüyü herkesin görüp bizlere yardımcı olmasını istedik. Mert Aydın ile birlikte yürüyen şahsın kimlik tespiti henüz yapılamadı. Çünkü şahsın yüzü gözükmüyor. Elimizdeki tek delil orta yaşlarda bir şahsın yanında yürüdüğü an. Bunun dışında elimizde herhangi bir delil şu an yok."

ÇOCUK CESEDİ BULUNDU

Saat 18.10'da, polise, kent merkezinin dışında kalan Karadağ Çöplüğü'nde bir çocuk cesedi bulunduğu ihbarı yapıldı. Bunun üzerine ekipler, belediyeye ait çöplerin toplandığı alana gitti. Burada bulunan çocuk cesedinin Mert Aydın'a ait olabileceği belirtilirken, kesin teşhis için yakınlarına haber verildi.

CESET MERT'E AİT

Kars kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta, Ardahan yolu üzerindeki Karadağ Çöplüğü'nün hemen yanındaki boş bir tabyanın içinde bulunan çocuk cesedinin 9 yaşındaki Mert Aydın'a ait olduğu belirlendi.

Polisin aramasıyla olay yerine gelen yakınları, küçük çocuğu teşhis edip gözyaşına boğuldu. Mert'in kıyafetleri ise tabyanın dışında bulundu. Cesedin otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği öğrenildi. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor. (Kars/DHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Mısır’daki gazeteciler serbest bırakılsın’

SONRAKİ HABER

Keseb\'de saldırılar sürerken Yayladağı\'na 2 havan mermisi düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...