07 Nisan 2014 11:18

Ethem’i vuran polis Ankara’ya getirilecek

Kızılay’da polis tarafından vurulan Ethem Sarısülük’ün ölümüyle ilgili Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 4. duruşmasında ara karar veren mahkeme, sanık polis A.Ş’nin bir sonraki duruşmaya Ankara’ya getirilerek mahkemede dinlenmesine karar verdi.

 Ethem’i vuran polis Ankara’ya getirilecek
Paylaş

Hasan AKBAŞ
Ankara


Kızılay’da polis tarafından vurulan Ethem Sarısülük’ün ölümüyle ilgili Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 4. duruşmasında ara karar veren mahkeme, sanık polis A.Ş’nin bir sonraki duruşmaya Ankara’ya getirilerek mahkemede dinlenmesine karar verdi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 4. duruşması dün görüldü.

A.Ş TELEKONFERANSLA BİLE KATILMADI

Duruşma, avukatların kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından başladı. Urfa’dan telekonferans yoluyla bağlanması gereken sanık A.Ş’nin Urfa Adliyesine de gitmediği ve bu yüzden telekonferans olmayacağı bildirildi.

Duruşmada söz alan ÇHD Ankara Şube Başkanı Murat Yılmaz, Sanık Polis A.Ş’nin video konferans yöntemiyle alınan ifadesinin tamamlanmadığını belirterek, “Aralıkta yarım kalan duruşmada, sanığın savunması tamamlanmadan mahkeme heyeti davadan çekildi. Sorularımız vardı. Ama öğleden sonra davadan çekilme kararı aldınız. Bu duruşma bu şekilde başlayamaz. Bu konuda işlem yapılmasını istiyoruz” dedi.

Avukat Ömer Kavili ise “Mahkemeniz avukatların doğrudan sanığı sorgulama hakkını engelledi” diyerek sanığın mahkemeye getirilip sorgulanmasını talep etti.

TUTUKLAMA TALEBİ REDDEDİLDİ


Mahkeme heyeti bu itirazlar üzerine değerlendirme yapacaklarını bildirdi. Heyet ara kararında Sanık Polis A.Ş’nin bir sonraki duruşmaya Ankara’ya getirilerek mahkemede dinlenmesine karar verdi. Davanın avukatlarından Kazım Bayraktar da tüm deliller ve yaşananlar göz önünde bulundurularak sanığın tutuklanması gerektiğinin altını çizdi. Heyet bu durumu da değerlendirmek üzere bir süre salondan ayrıldı. Geri dönen heyet bu talebi reddettiklerini bildirdi.  

Afak İllez başkanlığındaki mahkeme heyeti duruşmayı 26 Mayıs’a erteledi.

DURUŞMADAN NOTLAR
*  Sanık avukatları Ethem’in ailesi ve avukatlarına imada bulunarak, “Müvekkilimizi terör örgütlerinin hedefi haline getirdiler. Üzerinde planlar var. Bu nedenle en üst güvenliğin sağlanmasını istiyoruz” dedi. Bu yorum salonda bulunanlar tarafından tepki topladı.
* Sarısülük ailesi avukatı Kazım Bayraktar da “Hep güvenliğini istiyorsunuz. Terör örgütlerinin saldırısı mı var ortada? Bu adamın sıfatı ‘Katil’. Katil sıfatı taşıyan bir kişi için en güvenli yer cezaevidir” diyerek karşılık verdi.
* Duruşma sonrası Mahkeme Başkanı Afak İllez’in CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’ya, “Ha sayın vekil sizi görmüşken sizinle ilgili bir celp yollamıştık. Bir davanız var onu söylemiş olalım” demesi de gülüşmelere neden oldu. İllez, “Bunda gülünecek ne var yahu. Görmüşken söyledik. İsmini mi yanlış söyledik acaba” diyerek serzenişte bulundu.


Duruşmayı aralarında Berkin Elvan’ın Babası Sami Elvan, Sanatçı Pınar Aydınlar, geçtiğimiz günlerde cezaevinden çıkan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, İlhan Cihaner, Veli Ağbaba, Aylin Nazlıaka ve Mustafa Balbay’ın da bulunduğu çok sayıda kişi izledi.
Duruşmanın bitmesi sonrasında konuşan Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük, “Benim çocuğum sizlerin arasında. Ben çocuğumu hiç kaybetmedim. Bu davanın peşini bırakmayacağız” dedi.
 

ÖNCEKİ HABER

\'Basın başvurularla ilgili şu aşamada açıklama beklemesin\'

SONRAKİ HABER

Ege’nin Dil Köprüsü Yorulmaz artık yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...