07 Nisan 2014 06:00

AKP, Ağrı’da halk iradesini yok saydı

İlk sayıma göre seçimi BDP’nin kazanmasına rağmen günlerdir şaibeler, sıkıyönetim görüntüleri, seçim hilesine karşı eylem yapan halka saldırılar, yırtılmış oy çuvallarıyla gündemde olan Ağrı’da seçimler yenilenecek. Günlerdir Ağrı’da yaşananları en yakından takip eden isimlerden biri olan BDP Muş Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Demir Çelik’le son durumu ve iptal kararını konuştuk

AKP, Ağrı’da halk  iradesini yok saydı
Paylaş

Erdal İMREK
İstanbul


İlk sayıma göre seçimi BDP’nin kazanmasına rağmen günlerdir şaibeler, sıkıyönetim görüntüleri, seçim hilesine karşı eylem yapan halka saldırılar, yırtılmış oy çuvallarıyla gündemde olan Ağrı’da seçimler yenilenecek. Günlerdir Ağrı’da yaşananları en yakından takip eden isimlerden biri olan BDP Muş Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Demir Çelik’le son durumu ve iptal kararını konuştuk. Ağrı’da yaşananların hükümetin buraya dönük özel politikası olduğunu söyleyen Çelik, “Ağrı’yı da kaybederse ‘Bölgede 1. parti biziz’ iddiası tamamen boşa düşecek olan AKP, burayı hileyle elinde tutmaya çalıştı” dedi. Çelik, AKP’nin Ağrı’da halk iradesini yok saydığını söyledi.

SANDIKLARA MÜDAHALE

Sandıklar yeniden sayılırken, önceki gece yarısından sonra BDP’nin seçimlerin iptali yönündeki itirazını değerlendiren Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, itirazı kabul ederek kararı İl Seçim Kuruluna gönderdi. İl Seçim Kurulu seçimlerin iptal edilerek yeniden yapılmasını kararlaştırdı. Belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve il genel meclisi üyeliği seçimleri 1 Haziran’da tekrar yapılacak. Seçim Kurulunun 3 Nisan’da aldığı yeniden sayım kararının haksız bir karar olduğunu söyleyen BDP’li Demir Çelik, yeniden sayım sırasında birçok usulsüzlüğün ortaya çıktığını dile getirdi. “Burada 5 gündür oy çuvalları kime emanet bilinmiyor. Günlerdir bu çuvallara bakan birileri var, buralarda ne tür usulsüzlükler yaptıkları belli. Sandıklara müdahale edildiği çok açık. Yırtık çuvallar, ekleme oylar, çıkarılan oylar ortada” dedi.

AKP YENİLDİ

AKP’nin Ağrı’ya dönük özel politikası nedeniyle seçimin sonucunu hazmedemediğini ve sonucu değiştirecek müdahalelerde bulunulduğunu söyleyen Çelik, “AKP yıllardır Kürdistan’da birinci parti olduğunu söylüyor. Bu seçimlerde Kürdistan’da yenilen AKP’nin bu tezi çöktü. Ağrı’yı kaybetmesi AKP’nin bu iddiasını tamamen boşa çıkaracağı için burayı vermek istemedi. Hileyle, halk iradesini yok sayarak sonuç almaya çalıştı” dedi.
 

ÖNCEKİ HABER

Meclis tatil sonrası MİT yasasını görüşecek

SONRAKİ HABER

Ayağını mayına verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa