18 Haziran 2011 07:10

Yaşananlar Ankara’nın kaderi mi?

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Ankara Şube Başkanı Nevzat Ersan, Başkent’te 17 Haziran’da yoğun yağmura teslim olan alt geçitlere ve felç olan trafiğe dikkat çekerek, bunun Büyükşehir Belediyesi’nin görev ve sorumluluklarını yerine getirmemesinin göstergesi olduğunu belirtti.Ersan, dün yaptığı yazılı

Yaşananlar Ankara’nın kaderi mi?
Paylaş

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Ankara Şube Başkanı Nevzat Ersan, Başkent’te 17 Haziran’da yoğun yağmura teslim olan alt geçitlere ve felç olan trafiğe dikkat çekerek, bunun Büyükşehir Belediyesi’nin görev ve sorumluluklarını yerine getirmemesinin göstergesi olduğunu belirtti.

Ersan, dün yaptığı yazılı açıklamada Başkentin yağmura teslim olmasının nedeninin, her seferinde Ankara halkını mağdur edecek şekilde yapılan düzenlemeler olduğunu kaydetti. “Adını 70 günde tamamlanmış olmasından alan 70 Gün Geçidi, Büyükşehir Belediyesi’nin kısa sürede yapmakla övündüğü altgeçitlerden biri olarak tarihe geçerken, bugün altyapı yetersizliklerini gözler önüne sermesiyle de zihinlerimizde yer edecektir” diyen Ersan, Büyükşehir Belediyesi’nin bu zamana kadar toplu ulaşım başta olmak üzere birçok konuda sorunları çözmede yetersiz kaldığını vurguladı.
Ersan, “Sadece hızlıca yapılması önemsenen altgeçitlerde yağmur tahliyesine önem verilmemesi, gerekli bakımların yapılmaması sonucunda mazgalların tıkanarak suyun akışının sağlanamaması doğal bir sonuçtur. Ankara’nın en temel altyapı sorunlarını oluşturan bu durumlar çözülemezse; son yaşananlar bir sonraki yağmurlarda da yaşanacak ve bu Ankara’nın kaderi olacaktır” uyarısı yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Limitlerin 221 kat üstünde siyanür!

SONRAKİ HABER

Konut işçileri çalışmalarını hızlandırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...