06 Nisan 2014 14:34

Kadir Abi işten atıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ait olan Saray Muhallebicisi'nde çalışırken, sendikaya üye oldukları ve mesai ücretlerini istedikleri için işten atılan 14 işçi direnişlerinin süreceğini belirtti.

Kadir Abi işten atıyor...
Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve ailesine ait olan Saray Muhallebicisi'nde çalışan 14 işçi, DİSK'e bağlı Turizm İş Sendikası'na üye olmaları ve 15-16 saati bulan çalışma saatleri ile mesai ücretlerini istedikleri için 8 Kasım 2013 tarihinde işten çıkarıldı. İşten çıkarılmaları üzerine bir yandan açtıkları dava ile hukuki mücadelelerini sürdüren işçiler bir yandan da eylemlerle Topbaş'ı ve şirketi protesto etmeye devam ediyor. İşçiler, işlerine geri dönme talebiyle bu haftada Osmanbey metro durağından şirketin Şişli Teşvikiye Şubesi önüne kadar yürüyüş gerçekleştirerek basın açıklaması gerçekleştirdi. "Hak yiyenin muhallebisi yenmez işten atılan işçiler geri alınsın" ve "Kadir Abi tebrik ederiz hakkını isteyen 14 işçiyi işten attığın için" pankartını açarak yürüyüş gerçekleştirdi. İşçiler yürüyüş boyunca "İnadına sendika inadına DİSK", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Saray işçisi yalnız değildir" sloganları attı. "Kadir abi işten atıyor", "Saraylar saltanatlar çöker" ve "Güvenceli iş güvenceli gelecek" dövizlerinin taşındığı yürüyüşün ardından işçiler adına basın açıklamasını DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Ali Karabudak yaptı.

Basın açıklamasında ilk olarak söz alan Ahmet Bayır isimli işçi, çalıştığı süre boyunca bayram tatili, resmi tatil görmediğini ve insan özgürlüğünü sınırlayan bir çalışma sisteminin altında çalıştıklarını söyledi. Haklarını istemeye başladıklarında ise işten çıkarıldıklarını dile getiren Bayır, mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Bayır'ın ardından basın açıklamasını yapan DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Ali Karabudak, işçilerin taleplerini dile getirerek bu taleplerin hemen yerine getirilmesini istedi. Sektörün en zor kolu olan turizm çalışanlarına reva görülen kölece çalışma koşullarının değişmesi için işçileri sendikalı olmaya davet eden Karabudak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamalarını doğru bulmadığı sözünü hatırlatarak, "Taksim Meydanı'nı işçilerle dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs'ı hiçbir güç engelleyemez" şeklinde konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye itiraf etti: Reyhanlı\'yı el Kaide yaptı

SONRAKİ HABER

İşte, Ağrı\'da seçimi iptal ettiren oy torbası...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...