06 Nisan 2014 11:47

Pamir'den geriye fotoğraflar kaldı

Zekeriyaköy'de kaybolduktan 30 saat sonra cansız bedeni komşu villanın havuzunda bulunan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik'ten geriye fotoğrafları kaldı. Fotoğraflarda Pamir, karda oynarken ve koşarken görülüyor. Bir fotoğrafında tavşanıyla görünen Pamir, diğer bir fotoğrafında ise Atatürk büstünü öpüyor.

Pamir\'den geriye fotoğraflar kaldı
Paylaş

Zekeriyaköy'de kaybolduktan 30 saat sonra cansız bedeni komşu villanın havuzunda bulunan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik'ten geriye fotoğrafları kaldı. Annesinin ve babasının cep telefonuyla çektiği fotoğraflarda Pamir, karda oynarken ve koşarken görülüyor. Bir fotoğrafında tavşanıyla görünen Pamir, diğer bir fotoğrafında ise Atatürk büstünü öpüyor.

Hürriyet gazetesinden Fırat Alkaç’ın haberine göre Serdar Dikdik, sosyal medyada, oğlunun kaybolmasının hemen ardından başlayan, “Gezi Parkı benzeri protestoları yapmak için bölgede keşif yapıyorlar. Çocuğu da planlı olarak kaybettiler” şeklindeki yorumlara oldukça üzülmüştü. Serdar Dikdik bu yorumlara şöyle yanıt verdi:

“Bizim acımız var. Meleğim kaybolmuş ben onu arıyordum. İnsanlar bizim hakkımızda ne biçim yorumlar yapmışlar. Üçüncü Köprü’yü protesto etmek için yapılmış, yeniden isyan çıkartmak için yapılmış bunlar. Bunlar nasıl insanlar. Bizim acımız var. Benim evladım kaybolmuş. Evladımın ölüsünü bulduk artık sussunlar. Benim babam, dedem öldü onları ben yıkayıp gömdüm. Şimdi de oğlumu ben yıkayıp gömeceğim. Benim acım bana yeter. Ben oğlumu iyi yetiştirmek için elimden gelen herşeyi yaptım. En güzel imkanları sundum ona. Bizim acımız yapılan yorumları okuyunca daha da arttı. Artık bizi acımızla baş başa bıraksınlar."

"O HAVUZA BAKMADIM ÇÜNKÜ"
“Pamir 1 Nisan’da kaybolduğu an ben ilk olarak o eve gittim. Havuzun dibine sopalarla baktım. O havuzdan çıkmayınca içim rahatladı. Sonra oğlumu buldum. Son kaybolduğunda o eve bakmadım çünkü oraya gitmeyeceğini düşündüm. Pamir’i daha önce bulduğum yere yani sokağa çıkıp oğlumu aradım."

DEDESİNİN KOYNUNDA YATACAK
Pamir için ikindi vakti Zekeriyaköy Camisi’nde cenaze namazı kılınacak. Pamir daha sonra Zincirlikuyu’da dedesinin koynunda toprağa verilecek.

O FOTOĞRAFIN HİKAYESİ
Kötü haberi almasının ardından yıkılan Pamir'in babası Serdar Dikdik, arama çalışmalarına katılan ve acılarını paylaşan herkese teşekkür etti.
Serdar Dikdik mesajında, "Aramalara katılan, dualarıyla destek olan, herkese Allah razı olsun.Bugün meleğimizi toprağa verirken dualarınızı esirgemeyin" dedi.

Dikdik ayrıca bundan tam bir yıl önce aile yakınlarına Pamir'le ilgili gönderdiği bir yazıyı da paylaştı.
Serdar Dikdik'in twitter'da "Oğlum için 1 sene önce eşe dosta gönderdiğim bir yazıydı. Böyle çocuk büyütmek istedik. Kaderde yokmuş" mesajı ve küçük Pamir'in Atatürk büstü önünde çekilmiş fotoğrafı ile birlikte paylaştığı yazı şöyle:
Daha dünyaya geleli 953 gün oldu ama; bugün kanı çekti dedi "bu ne" konuşabildiği 3-5 kelimeyle.
Dedim Pamir, o Atatürk. Bu yaşadığımız ülkeye onun sayesinde sahibiz. Sahip olduğumuz her şeyi ona borçluyuz. Sonra alnına bir öpücük kondurdum Atanın.
Ben öpünce, bizim küçük insan kaldırdı ellerini havaya..Al beni kucağına der manasında.
Kaldırdığım gibi oturdu Gazinin önüne ve tam gözlerinin içine baktı.
Diyemedim oğul Atam yaşarken bakamazmış kimse o çakmak çakmak gözlere. Zekası,
Asilliği, kıvılcımı başını döndürürmüş bakan insanın.
Ama oğul baktı o gözlere yaklaşık 30 saniye, inan o süre bir ömür gibi geldi, gözümü bile
kırpamadım.
Belki yeni nesil olarak merak etme geliyoruz atam dedi. Yada sadece o yüzü yazdı aklına, merhaba Atam diyerek.
Ama bakmak yetmedi ki o engin gözlere o asil surata, babası gibi kondurdu bir öpücük Atamın alnına.
İste bugün çektiğim bu fotoğrafların hikayesidir yazdıklarım.
Bu resimler eskir kaybolur belki bir gün ama, o kafama, yüreğime işlediğim aynı görüntüyü hiç unutmayacağım son nefesime kadar. (DHA)

Pamir'in diğer fotoğraflarına buradan bakabilirsiniz...

ÖNCEKİ HABER

Hak İş, 1 Mayısı Kayseri\'de kutlayacak

SONRAKİ HABER

\'Duble yollarla övünenler işçilerin hakkını vermiyor\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...