05 Nisan 2014 22:27

3. köprü inşaatında göçük: 3 işçi öldü

İstanbul Beykoz'da 3. Boğaz Köprüsünün Çavuşbaşı Viyadüğü inşaatında beton dökme çalışmaları sırasında göçük meydana geldi. Yapılan kurtarma çalışmalarında 3 işçinin cansız bedenine ulaşıldı, 1 işçi de yaralandı. İtfaiye aracının merdiveni yetersiz kalınca, mahsur kalan 11 işçi bölgedeki vinç yardımıyla kurtarıldı.

3. köprü inşaatında göçük: 3 işçi öldü
Paylaş

Beykoz'da 3. Boğaz Köprüsünün Çavuşbaşı Viyadüğü inşaatında beton dökme çalışmaları sırasında göçük meydana geldi. 3 işçi hayatını kaybederken 1 işçi de yaralandı.

Olay akşam saat 21.00 sıralarında 3. köprü Beykoz Çavuşbaşı mevkii bağlantı yolu çalışmaları kapsamında inşası süren viyadükte meydana geldi. Viyadüğe beton dökme çalışmaları sırasında göçük meydana geldi.

50 METREDEN TOPAK ZEMİNE DÜŞTÜLER

Göçme sırasında beton bloklar üzerinde bulunan bulunan işçilerden 3'ü yaklaşık 50 metreden toprak zemine düşerken, bir işçininde göçme esnasında viyadükteki beton bloklar arasında bacağının sıkışması sonucu yaralandı. Bazı işçiler ise köprü inşaatının beton blokları üzerinde mahsur kaldı.

3 İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda 112 acil sağlık ekipleri, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri ve inşaatta çalışan işçilerin kurtarma çalışmaları sonucu Lütfü Bulut (48) ile , Yaşar Bulut (50) ve Kahraman Baltaoğlu'un cansız bedenine ulaşıldı. Sonay Bulut (42), ise yaralı olarak kurtarıldı. Beton blok üzerinde mahsur kalan işçilere ise ilk olarak İtfaiye ekipleri müdahale etmeye çalıştı, ancak itfaiye aracının merdiveni yetersiz kalınca, mahsur kalan 11 işçi bölgedeki vinç yardımıyla kurtarıldı. Yaralı olarak kurtarılan Sonay Bulut ise vince binen 112 görevlileri tarafından sıkıştığı yerden çıkartılarak Beykoz Paşabahçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Göçükte hayatını kaybeten 3 kişi olay yerine gelen savcının incelemelerinin ardından Paşabahçe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

İKİ GÜN ÖNCE İŞE BAŞLAMIŞ

Öte yandan göçükte hayatın kaybeden Kahraman Baltaoğlu'nun 2 gün önce işe başladığı belirtilirken, Lütfü Bulut, Yaşar Bulut ve yaralı olarak kurtarılan Sonay Bulut'un kardeş oluğu, Lütfü Bulut'un evli ve 3 çocuk babası ,Yaşar Bulut ile Kahraman Baltaoğlu'nun ise evli oduğu öğrenildi.

"OLAY İHMAL SONUCU KAYNAKLANDI"

Ölen Yaşar Bulut ve Lütfü Bulut'un amcasının oğlu olduğunu söyleyen İsmail Bulut, İsmail Bulut, olayın ihmal sonucu kaynaklandığını idda ederek, " Evde oturuyordum. Olayı televizyondan öğrendim. Amcamın oğluna telefon ettim. Ben yaralıyım, kardaşlerim öldü dedi. Ben de geldim buraya baktım iskele yapmışlar, nerden baksan 40 metre iskeleyi sorunsuz şekilde yapmışlar hiçbir güvenlik önlemi yapmamışlar. Beton dökerken göçme meydana gelmiş. Ölenlerin ikisi kardeş bir kardeşte yaralı. Yaklaşık 6 aydır bu işi yapıyorlar" dedi.

ICA: NEDENİNİ ARAŞTIRIYORUZ

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesini yürüten ICA Ortak Girişimi yönetimi Beykoz'daki viyadük inşaatında 3 işçinin ölümüyle sonuçlanan kazaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kuzey Marmara Otoyolunun Çamlık Reşadiye Bağlantı Yolu Çavuşbaşı mevkiinde yapım çalışmaları devam etmekte olan V35 numaralı Viyadükte, 5 Nisan 2014 günü saat 20:50 sularında üzücü bir iş kazası olmuştur.

"HENÜZ BELİRLENEMEYEN SEBEPLE..."

Kaza, viyadüğün 7 numaralı kuzey ayağında başlık kirişi için beton dökümü tamamlanmak üzere iken henüz belirlenemeyen bir sebeple başlık kirişini destekleyen iskelenin çökmesi neticesinde meydana gelmiştir. Alınan tüm iş güvenliği önlemlerine rağmen yaşanan bu kazada Kahraman Baltaoğlu, Yaşar Bulut ve Lütfü Bulut adlı 3 çalışanımız ne yazık ki hayatlarını kaybetmiştir.

"KAZANIN SEBEPLERİ YETKİLİLERCE HASSASİYETLE VE TÜM DETAYLARI İLE ARAŞTIRILMAKTADIR"

Söz konusu viyadükte başlık kirişi için beton dökümünün aynı yapım yöntemi ve iskele ile güvenli bir şekilde bugüne kadar birçok kez gerçekleştirilmiş olmasına karşın meydana gelen bu üzücü kazada söz konusu iskelenin neden çöktüğü ve kazanın sebepleri yetkililerce hassasiyetle ve tüm detayları ile araştırılmaktadır. Yaşanan bu elim kaza nedeniyle büyük üzüntü yaşamaktayız. Hayatını kaybeden çalışanlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar dileriz. Kazanın neden meydana geldiği ile ilgili gerekli tüm bilgilendirme yatırımcı ICA ortak girişimi tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır. ICA Yönetimi"

IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding A.Ş'in IC İçtaş İnşaat firması ile uluslararası inşaat firması Astaldi ortaklığında kurulan ICA Ortak Girişimi, 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesini yürütüyor.

VALİ MUTLU TWITTER'DAN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Twitter hesabından kazada ölen işçilerin ailelerine başsağlığı mesajı attı. Mesajda Vali Mutlu, "3.Boğaz Köprüsünün Çavuşbaşı viyadüğündeki kazada hayatını kaybeden rahmetli işçilerimizin mekanı cennet olsun,ailelerine sabırlar dilerim" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Uzaklaştırma kararı istedi verilmedi, öldürüldü

SONRAKİ HABER

Karadeniz dondu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...