18 Haziran 2011 06:00

‘Samast'ın 19-25 yıl arasında ceza alacağını tahmin ediyoruz’

Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin, Ogün Samast'ın 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığını söyledi. Samast'ın suçu işlediği tarih itibariyle 18 yaşından küçük olduğu için kanuni indirimler uygulanacağını belirten Çetin, 19 ila

‘Samast'ın 19-25 yıl arasında ceza alacağını tahmin ediyoruz’
Paylaş

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davanın 5. duruşması İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi. Duruşma çıkışında Dink Ailesi avukatı Fethiye Çetin basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Ceza Kanunun ilgili maddelerine göre tasarlayarak öldürme fiilinin cezasını ağarlaştırılmış müebbet hapis olduğunu dile getiren Dink ailesi avukatı Fethiye Çetin, “Yani ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.” diye konuştu.

Samast’ın suçu işlediği tarihde 18 yaşından küçük olduğunu ve bu durumun yasal bir takım indirimlere sebep olacağını aktaran Çetin, “Bu indirimler uygulanacak. Ayırca 6136 sayılı ateşli silahlara ilişkin yasadan da ceza alacak. Kullandığı silah ateşli öldürücü silahtı ama vahim silahlardan olmadığı için bunun da alt sınırı bir yıldır.” şeklinde konuştu.

Dink Ailesi avukatları olarak mahkemenin bu durumu nasıl yorumlayacağını ve kararı ne şekilde vereceğini bilmediklerini belirten Çetin, “En azından şunu söyleyebilirim. 19 ila 25 yıl arasında bir ceza almasını tahmin ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının “Bu cezayı nasıl karşılıyorsunuz?​” şeklindeki sorusu üzerine Çetin, “Zaten ayrılan dosyayla ilgili suçlamalar belli. Onun için bazı alt ve üst sınırlar var. Mahkemenin bunu nasıl uygulayacağını bilmiyoruz. Bize göre kasıt yoğunluğu vardır o nedenle bu yasal indirimler dışında herhangi bir indirim yapılmayarak ve alt sınırdan uzaklaşılarak ceza verilmeli. Ancak bunu mahkemenin kararından sonra ne olacağını göreceğiz.” Dedi.

Dink cinayetiyle ilgili ayrılan dosyanın örgüt suçlaması olduğunu hatırlatan Çetin sözlerini şöyle tamamladı: “Buna ilişkin yargılama zaten devam edecek. 29 Haziran’da da ilk o dosya alınacak, ikinci olarak bu dosyayla ilgili savunma hazırlanmışsa karar verilecek.” (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara’da Hopa gözaltılarına 15 tutuklama

SONRAKİ HABER

Kaldırılan vapur hattı vatandaşı çileden çıkardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa