05 Nisan 2014 18:48

Ermeniler Kesap'a saldırıyı protesto etti

Sosyal medyadan yapılan çağrıyla bir araya gelen Ermeni yurttaşlar, El Nusra gibi çeteler tarafından Ermenilerin yaşadığı Kesab kasabasına yapılan saldırıları protesto etti.

Ermeniler Kesap\'a saldırıyı protesto etti
Paylaş

Sosyal medyadan yapılan çağrıyla bir araya gelen Ermeni yurttaşlar, El Nusra gibi çeteler tarafından Ermenilerin yaşadığı Kesab kasabasına yapılan saldırıları protesto etti.

Sosyal medya üzerinde örgütlenen Ermeni yurttaşlar, Suriye'de Ermenilerin Hatay'ın Yayladağı sınır kapısına üç kilometre mesafede bulunan, nüfusunun çoğunluğunu Ermenilerin oluşturduğu Kesab kasabasına El Nusra ve benzeri çeteler tarafından yapılan saldırıları Galatasaray Lisesi önünde düzenledikleri basın açıklaması ile protesto etti. "1909, 1915 ve 2014 Ermeni katliamı devam ediyor" dövizlerinin açıldığı açıklamada "Faşizme karşı omuz omuza" ve "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atıldı.

Grup adına basın açıklamasını Murat Ezer yaptı. Ezer, Kesab kasabasında 3 bin Ermeni'nin yaşadığını belirterek El Nusra ve El Kaide çetelerinin saldırısının Türkiye'nin desteği ve onayı ile olduğunu söyledi. Saldırı sonucunda kasabada yaşayan Ermeni dağlık alanlara kaçtığını ve kasabada kalan Ermenilerin tecavüz ve işkenceye maruz kaldığını söyleyen Ezer, bir çok Ermenin kurşunlanarak öldürüldüğünü söyledi.

Saldırı ile ilgili Türkiye'nin sessiz kaldığını belirten Ezer, Suriye'deki savaşın bir an önce bitmesi gerektiğini belirtti. Ezer, son olarak dünyadaki tüm devletleri Suriye halkının özgürlüğe kavuşması için duyarlılığa davet etti. (İstanbul/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Ethem için, adalet için’

SONRAKİ HABER

Akdeniz\'de CHP\'ye ikinci ret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...