18 Haziran 2011 09:21

Ankara’da Hopa gözaltılarına 15 tutuklama

Artvin’in Hopa İlçesi’nde yaşanan polis terörünü Ankara’da protesto edenler arasında bulunan ve geçtiğimiz günlerde evleri basılarak gözaltına alınan 18 kişiden 15’i dün tutuklandı.Ankara Terörle Mücadele ekiplerince gözaltına alınan 18 kişi dün Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı&rsq

Ankara’da Hopa gözaltılarına 15 tutuklama
Paylaş

Ankara Terörle Mücadele ekiplerince gözaltına alınan 18 kişi dün Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’na ifade verdi. Savcılık bir kişiyi serbest bırakırken, 17 kişiyi “tutuklama” talebiyle mahkemeye sevk etti.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan 17 kişinin ifade vermeleri geç saatlere kadar sürürken, mahkeme 15 kişi hakkında tutuklama kararı verdi. Başak Eylül Çam ve Pelin Bayram mahkemede ifade verdikten sonra serbest bırakılırken, tutuklulardan 7’si Halkevleri, 7’si Öğrenci Kolektifi ve 1’i ÖDP üyesi.

“Kamu malına zarar vermek, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na muhalefet ve polise mukavemet”le birlikte, “Terör örgütü yararına faaliyette bulunmak”la da suçlanan 15 kişi tutuklanarak Sincan F Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Tutukluların isimleri şöyle: Mahir Mansuroğlu, Zafer Algül, Kadir Aydoğan, Can Türkyılmaz, Çağrı Yılmaz, Uğur Tuna, Uğur Uzunpınar, Hikmet Tanıl, Tayfun Yıldırım, Demet Yılan, Can Kaya, Nuri Özçelik, Özgür Atmaca, Dorik Yıldırım, Ozan Sürer. (Ankara/EVRENSEL)


HOPA TUTUKLULARI SERBEST BIRAKILSIN

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Alper Taş yaptığı yazılı açıklama ile Ankara'daki Hopa tutuklamalarını protesto ederek tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

Açıklama Hopa'da Metin Lokumcu'nun polis tarafından atılan yoğun gazdan etkilenerek geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybetmesi sonrası yapılan protesto eylemlerine polisin saldırdığını hatırlatan Alper Taş, "Bizzat Başbakan Erdoğan2ın işaretiyle gerçekleştirilen polis saldırılarının ardından Hopa'dan başlayarak toplumsal muhalefete dönük bir operasyon süreci başlatılmıştır. Evler basılarak, sokaktan insanlar toplanarak gerçekleştirilen operasyonların son halkası Ankara'da yaşanmıştır. Operasyonlar sonucunda Hopa'da 13, Ankara'da ise daha önce 5, dün de 15 kişi tutuklanmıştır" dedi.

Ankara'da günlerdir terör estirilerek ev baskınları gerçekleştirildiğini vurgulayan Taş, "Polisin hazırladığı iddianamelere dayanarak aralarında Parti Meclisi üyemiz Ozan Sürer'in de olduğu 15 kişi tutuklandı. Tutuklamanın hukuki değil siyasi olduğu hiçbir tartışmaya yer bırakmayacak kadar açıktır" dedi.

AKP'nin toplumsal muhalefete karşı bir hesaplaşma ve sindirme operasyonuna giriştiğinin altını çizen Taş, "Yapılan eylemler terör kapsamına sokulmaya, uydurma örgütler icat edilmeye çalışılmaktadır. Bu hukuksuzluktan bir an önce vazgeçilmeli, Hopa tutukluları serbest bırakılmalıdır. Toplumsal muhalefeti sindirmeye, terörize etmeye dönük bu saldırılara karşı asla sessiz kalmayacağız. Bu zihniyetle hesaplaşmaktan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Süryanilerden Dora’ya tebrik, Blok’a kutlama

SONRAKİ HABER

‘Samast'ın 19-25 yıl arasında ceza alacağını tahmin ediyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...