05 Nisan 2014 14:59

BDP seçim hilelerine karşı eyleme başlıyor

BDP Diyarbakır ve Şırnak il örgütleri, Ağrı ve Ceylanpınar başta olmak üzere bölgede AKP'nin seçim hilesi ile halkın iradesini teslim alma girişimine karşı eylem başlattıklarını duyurdu. Şırnak'ın tüm ilçelerinde çeşitli eylemlerle seçim hileleri protesto edilecek. Diyarbakır'da ise yarın binlerce kişinin katılacağı bir yürüyüş yapılacak.

BDP seçim hilelerine karşı eyleme başlıyor
Paylaş

BDP Diyarbakır ve Şırnak il örgütleri, Ağrı ve Ceylanpınar başta olmak üzere bölgede AKP'nin seçim hilesi ile halkın iradesini teslim alma girişimine karşı eylem başlattıklarını duyurdu. Şırnak'ın tüm ilçelerinde çeşitli eylemlerle seçim hileleri protesto edilecek. Diyarbakır'da ise yarın binlerin katılımıyla yürüyüş yapılacak.

DİYARBAKIR
Yerel seçimlerin ardından bölgede yapılan seçim hilelerine ilişkin BDP Diyarbakır İl Örgütü önünde basın açıklaması yapıldı. Çok sayıda yurttaşın katıldığı açıklamada PKK Lideri Abdullah Öcalan posterleri ile PKK ve KCK bayrakları açıldı. "Öcalansız dünyayı başınıza yıkarız", "Direne direne kazanacağız" sloganlarının atıldığı açıklamada konuşan BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, halkı, AKP'nin seçim politikalarına karşı seferberlik ruhuyla alanlara çıkmaya çağırdı. Kürtlerin her seçim döneminden güçlenerek çıktığını hatırlatan Zümrüt, "Bu halkın iradesini tanımayan bir güç varsa, halkımız da onların iradesini tanımayacaktır" dedi. Faili meçhul cinayetlerle halkın iradesinin teslim alınamadığına dikkat çeken Zümrüt, "AKP devletinin hileleri de bu halka sökmez" dedi.

'CEYLANPINAR'I ÇETELERİN KAMPI HALİNE GETİREMEZSİNİZ'
Ceylanpınar'da olağan üstü hal manzaralarının yaşandığına dikkat çeken Zümrüt, AKP'lilerin silahlarla dışarıda dolandıklarını belirtti. AKP'nin Ceylanpınar hattı üzerinde stratejik planlar yaptığını söyleyen Zümrüt, "Ne Rojava'ya el uzatabilirsiniz ne de Ceylanpınar'ı çetelerin kampı haline getirebilirsiniz. Biz buna izin vermeyiz" şeklinde konuştu. Zümrüt konuşmasının sonunda başta bölge olmak üzere Diyarbakırlı yurttaşları AKP'nin hileleri karşısında ortak tutum almaya ve yarın Bağlar Dörtyol'da 13.00'de yapacakları yürüyüşe çağırdı.

ŞIRNAK
Şırnak'ta BDP'li seçilmişler, Ağrı ve Ceylanpınar başta olmak üzere seçimlerde yapılan hileleri protesto etti. BDP Cizre ilçe binası önünde yapılan basın açıklamasına, BDP Şırnak İl Eş başkanları Baki Katar ve Hami Akti ile çok sayıda kişi katıldı. Eylemde konuşan BDP Şırnak İl Eş Başkanı Baki Katar, geçen hafta yapılan yerel seçimlerinde BDP elindeki belediye sayısını artırdığını belirterek, "Yapılan yerel seçimlerde BDP bölgede seçimin galibi oldu. Sayın Abdullah Öcalan'ın başlattığı süreçle bizler seçime hazırlandık ve demokratik bir şekilde seçimin yapılmasını bekliyorduk. Ama yapılan bütün kirli oyunlara rağmen BDP seçimin galibi oldu ve belediyelerinin sayısını arttırdı" dedi.

'AKP CEYLANPINAR'DA BİR ÇETE ÜSSÜ OLUŞTURMAK İSTİYOR'
BDP'nin elde ettiği başarıyı AKP'nin hazmedemediğinin altını çizen Katar, "Sayın Abdullah Öcalan'ın başlatmış olduğu bu barış ve demokratik çözüm sürecini AKP'nin bozduğunu ve buna uymadığını görüyoruz. Ağrı'da seçimleri partimizin kazanmasına rağmen 15 defadır oylar AKP'nin itirazı üzerine tekrar sayılıyor ve her defasında BDP'nin kazandığı ortaya çıkıyor" diye ifade etti. Ceylanpınar'da ise seçim hilelerinin yapıldığını ve ilçenin AKP tarafından çetelerin üssü haline getirilmek istendiğini dile getiren Katar, "BDP'nin oyları çalındı, yakıldı ve ortadan kaybettirildi. Orada AKP bir çete üssü oluşturmak istiyor. Belediyeyi BDP kazansa böyle bir yapılanmaya izin vermeyeceği için AKP her türlü kirli oyunları devreye koydu ve silah zoruyla Ceylanpınar'ı aldı" şeklinde konuştu.

'SERHİLDAN RUHUYLA ALANLARA ÇIKALIM'
Ağrı ile Ceylanpınar başta olmak üzere Kürtlerin hiçbir il, ilçe ve beldesini çetelere ve baskıcı kirli zihniyetlere bırakmayacaklarını dile getiren Katar, yarından itibaren Şırnak il ve ilçelerinde bu kirli oyunlara karşı demokratik eylemler geliştireceklerini ve bu kirli oyunları boşa çıkartmak için alanlarda olacaklarını söyledi.

HASANKEYF VE KOZLUK İÇİN YSK’YE İTİRAZDA BULUNULACAK
BDP Batman İl Başkanı Serdar Atalay, Kozluk'taki seçimlerin AKP'nin bütün usulsüzlükleri ve hilelerini çok açık ortaya koyduğunu ifade ederek, beş yıllık döneme ilk icraatları hırsızlık olduğunu ve yarın Kozluk ile Hasankeyf için seçimlerin iptali için YSK'ye başvuracaklarını söyledi.

BDP Batman İl Örgütü, Kozluk'taki seçim sonuçlarına ilişkin Kozluk Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada, "Oyumuz haramdır hayır görmeyin" dövizi açıldı. BDP Batman İl Başkanı Serdar Atalay, Kürt halkını bugüne kadar mücadelesini verdiğini tüm değerlerin artık meyvesini toplama ve halklarının özgürleştirme adına bir adım daha mücadeleyi ileriye taşımanın bu seçimlerle taçlanacağını bildiklerini belirterek, bu hükümete bunun çok iyi farkında olduğunu söyledi. Seçim çalışmalarına dikkat çeken Atalay, "Kürt halkı olarak bu seçimleri Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın bize sunduğu perspektifler doğrultusunda bugünlere taşıdık. Ama bu seçimlerde gördük ki; devlet zihniyeti tabi onunla beraber paralelinde yaşattığı cemaat zihniyeti her zamanki gibi Kürtlerin var olma mücadelesini önüne geçme gibi yine tarihimizde kara bir leke olarak yazılacak bugünleri bize reva görüyorlar. Türkiye'deki seçimler bu ülkede yaşayan halkların gerçek iradesi yansımış olsaydı inan hepimiz buna saygı gösterecektik. Ama bu ülkenin başındaki insandan tuttun birçok bakana birçok kabine üyesine kadar yolsuzlukları, hırsızlıkları ve ahlaksızlıkları ispatlanmış olmasına rağmen yine de bunları görmezden gelen bunları meşru sayan ve kendini aklamaya çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız" dedi.

YARIN BATMAN'DA AÇIKLAMA YAPILACAK
Kozluk'taki seçimlerin AKP'nin bütün usulsüzlükleri ve hilelerini çok açık ortaya koyduğunu dile getiren Atalay, "Yine beş yıllık döneme ilk icraatları hırsızlık olarak başlayan bu zihniyet emin ol ki bu halkın iradesini teslim alamaz ve bu halk adına cevap olabilecek bir mahiyette bir iradeye sahip değiller. Sadece Kozluk'ta değil yine Hasankeyf'te, Ceylanpınar'da, Ağrı'da, Güroymak'ta ve onunla beraber Akdeniz Belediyesi'nde benzer kirli oyunlarını ve hırsızlıklarını devam etmeye çalışıyorlar. Bizler Kürt halkı olarak bugüne kadar nasıl irademize sahip çıktıysak, bundan sonraki süreçte de aynı kararlılıkla irademize sahip çıkacağımız belirtmek istiyoruz. O yüzden Kozluk'taki hırsızlığa, Hasankeyf'teki hırsızlığa yine birçok il, ilçe ve beldemizdeki haksızlık ve usulsüzlükler karşısında yarın Batman'da Belediye binası önünde kitlesel olarak basın açıklaması yapma kararı almış bulunmaktayız. Onunla beraber açıklamadan sonra Yüksek Seçim Kurulu'na Kozluk ve Hasankeyf'teki seçimlerin iptali ve yenilenmesi için başvuruda bulunacağız. Bütün halkımızı davet ediyoruz" diye konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kömür ocağında metan patladı: 3 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Denize düşen küçük Ahmet için 24 saat çok önemli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...