05 Nisan 2014 13:56

Kıymet Teyze Parkı'nda piknik yaptılar

Edirne’de park olarak kullanılan arsaya inşaat kazısı için gelen kepçenin önüne oturan 75 yaşındaki Kıymet Peker’in direnişiyle gündeme gelen ve İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulduğu parkta mahalle sakinleri piknik yaptı.

Kıymet Teyze Parkı\'nda piknik yaptılar
Paylaş

Edirne’de park olarak kullanılan arsaya inşaat kazısı için gelen kepçenin önüne oturan 75 yaşındaki Kıymet Peker’in direnişiyle gündeme gelen ve İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulduğu parkta mahalle sakinleri piknik yaptı. Parkın simgesi haline gelen Kıymet Peker'in, ağabeyinin rahatsızlığı nedeniyle Bursa’da oluğu için katılamadığı pikniğe, aynı yaştaki komşuları ve mahalle sakinlerinin yanı sıra üniversite öğrencileri katıldı.

Edirne 1'nci Murat Mahallesi’nde yıllardan bu yana park ve çocukların oyun alanı olarak kullanılan arsaya, hafta başında inşaat yapmak için getirilen kepçenin önüne geçen Kıymet Peker çalışmaya engel oldu. Hemen ardından iki mahallelinin başvurusu üzerine Edirne İdare Mahkemesi de belediyenin imar planı değişikliği yönündeki Belediye Meclis kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Mahalle halkı park ve çocuk oyun alanı olarak bırakılmasını istediği arsada bugün piknik yaptı.

PARKIN 'KIYMET’Lİ TEYZELERİ

Parkın direniş simgesi 75 yaşındaki Kıymet Peker ağabeyinin rahatsızlanması üzerine Bursa’ya gitti. Kaymet Peker pikniğe katılamazken, apartman ve mahalle komşusu aynı yaştaki kadınlar piknik alanına gelerek inşaat yapılmaması için destek verdi. Çevre esnaflarda ücretsiz olarak yiyecek ve çay servisi yaptı. Elinde şezlong sandalyeyle parka gelen 77 yaşındaki Nevin Uçan, Kıymet Peker’in apartman komşusu olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Kıymet hanım benim komşum. İlk gün eşim rahatsız ve ona bakmak zorunda olduğum için parka birlikte inemedik. Biz buranın halkın ve çocukların kalmasını istiyoruz. Bu yeşil alanımıza karışmasınlar yoksa bizi önlerinde bulurlar. Bugün burada piknik yapacağız. Gençlerimizi düşünüyoruz. Bugün Kıymet hanımın nöbetini ben aldım, onu ben temsil ediyorum. Mücadele sonuna kadar devam edecek. Burasını bize çocuklara çok görmesinler. Gençlere bıraksınlar, bizde gençliğimizi onlarla burada yaşayalım. Onlar eğlenince bizde eğleniyoruz. Ben karşı apartmanda oturuyorum. Parka akşamları bile çocuklar gelir, eğlenir. Onların bir rahatsızlığı yok bize. Bu mahallede Kıymet hanımlar çoktur, hepimiz Kıymet’iz."

"SİYASİ HİÇ BİR AMACI YOK”

Piknik yapmak için geldiğini anlatan 52 yaşındaki Ayşe Abaş ise yeşil alanların korunmasını istediğini bildirirken şöyle konuştu:

"Tüm Edirne’deki yeşil alanların korunması için mücadele ediyoruz. Yapılaşmanın kötü olduğunu görüyoruz, yeşil alanların yok edilmesi bizi çok üzüyor. Mücadeleye devam edeceğiz. Kıymet teyzeye destek veriyorum, buraya onlara destek vermek için geldim. Aynı mahallede değiliz ama yeşil alanların kurtarılması için geldik."

Mahalle sakinlerinden Süleyman Sır ise, piknik için gelenlerin siyasi bir amacı olmadığını anlatırken, "Parkın eski haline getirilmesinin hukuki mücadelesini veriyorum. Bugün buradaki amacımız yeşili korumak, birlik beraberlik ve dayanışmamızı göstermektir. Burada hiçbir siyasi düşüncemiz, duruşumuz, ticari bir duruşumuz yok. Sadece yeşilin, ağacın yanındayız” diye konuştu.

GİTAR EŞLİĞİNDE EĞLENDİLER

Parka piknik yapmak için gelenler çimlerin üzerine halılar sererek getirdikleri yiyecekleri çevredekilerle paylaştı. Çocuklar parkta oynarken, büyükler açık havada piknik yapmanın keyfini yaşadı. Etkinlik pikniğe katılan üniversite öğrencilerinin gitar eşliğinde söylediği şarkılarla sürdü. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP, yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi

SONRAKİ HABER

Derbinin galibi kim olacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...