05 Nisan 2014 11:55

Ağrı'da sayım ve polis ablukası devam ediyor

Ağrı'da AKP'nin itirazı ile yeniden yapılan oy sayımı devam ediyor. Açılan 11 sandıkta BDP önde gidiyor. Kentte polis ablukası sürerken esnaf kepenk açmadı. Polis barikatı önünde günlerdir oyları için nöbet tutan yurttaşlar ise 'Milletin iradesi ile oynamasınlar. Oynarlarsa burada olacaklardan onlar sorumlu' diyor.

Ağrı\'da sayım ve polis ablukası devam ediyor
Paylaş

Ağrı'da AKP'nin İl Seçim Kurulu'na, oyların yeniden sayılması için AKP'nin başvurusunun kabul edilmesiyle yeniden yapılan oy sayma işlemi devam ediyor. Gece geç saatlerde oy sayımı durdurulurken, sabah saatlerinde tekrar sayıma başladı. Şuana kadar 11 sandığın açıldığı Ağrı'da BDP önde gidiyor.

ESNAF KEPENK AÇMADI
Oy sayımı devam ederken kentte 6 gündür süren polis hareketliliği devam ediyor. Birçok cadde, polis barikatları ile yaya ve araç trafiğine kapatılırken esnafların çoğu kepenk açmadı. Barikatlar önünde sabahın erken saatlerinde bekleyişe geçen halkın arasına giren sivil polisler, seçim sonuçları ile ilgili, "Sayıma hala geçilmedi" demesi dikkat çekerken, araya giren BDP il yöneticiler, sivil polislerin provokatörlük için bu tür söylemleri kullandığını belirterek, sivil polisleri oradan uzaklaştırdı. BDP'nin oyların yeniden sayımına yönelik çıkarılan karara ilişkin dün YSK'ye yapmış olduğu itiraz ise reddedildi.

'BAŞBAKAN, HALKA YAPILAN ZULME SON VERSİN'
Yaşanan duruma tepki gösteren Dörtyol Caddesi'ndeki esnaflardan Adem Pürnek, polis barikatları yüzünden günlerdir iş yapamadıklarına dikkat çekti. Pürnek, "Ağrıda seçimler yapıldı ama BDP'nin hakkı verilmiyor. Aynı şekilde valinin yaptığı zulümdür. Ağrıyı abluka altına almış. Bütün çevre illerden polis jandarma gelerek halk zülüm ediliyor. Eğer Başbakan demokrasiden bahsediyorsa gelsin görsün demokrasiyi. Başbakanın bahsettiği ileri demokrasi buysa gerçekten, artık biz bu ülkede demokrasinin olduğuna inanmıyoruz. Başbakan bu halka yapılan bu zulme son versin" diye konuştu.

Sayım işleminin ağırdan alınmasına tepki gösteren Ali Deniz de "Kaç defa sandıklar sayıldı. Halen de sayım yapılmakta. Bir sandık ortalama iki buçuk saatte sayılmakta. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. Polis ablukasının halkın iradesine saygısızlık olduğunu ve günlerdir barikatlar ardında nöbet tuttuğunu ifade eden Mehmet Yıldız,"Şu an burada Türkiye Cumhuriyetine belirtmek istediğim tek şey, Ağrı'da halkın iradesiyle oynanıyor olması. AKP Türkiye'de ne kadar polis varsa hepsini Ağrıya yığmış. Barışın demeci bu mudur? Milletin iradesi ile oynamasınlar. Oynarlarsa burada olacaklardan onlar sorumlu. Milleti katliama götürmesinler. Olursa da katliam olacak bunu bütün Türkiye bilsin" diye belirtti.

AĞRI OYLARI 5 KOMİSYONLA SAYILACAK

Ağrı'da seçim sonucunda BDP'nin kazandığının açıklanmasının ardından AKP'nin itirazları üzerine başlanan oy sayımının ağır işlemesi, tepkiyle karşılanıyor. Dün öğle saatlerinde başlanan oy sayımının arından 24 saatten fazla zaman geçmesine rağmen henüz 195 sandıktan 20 sandık sayıldı. Sayımın gecikmesi ile birlikte, BDP ve AKP'li yöneticiler, il seçim komisyonuna dilekçe sundu. Verilen dilekçelerin ardından YSK'dan izin alınarak 4 komisyon daha oluşturuldu. Toplam 5 komisyon ile devam eden sayımın daha kısa sürede sonuçlanması bekleniyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Berkin, İstanbul Film Festivali\'nde sahneye çıktı

SONRAKİ HABER

KCK: AKP süreci bitirmek istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...