05 Nisan 2014 10:36

5 Nisan, serbest bırakılan avukatlarla kutlandı

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD), 5 Nisan Avukatlar Günü Dolayısıyla, gece düzenledi. Bakırköy’de bulunan Botanik Parkta, dün gece gerçekleşen yemekli geceye KCK ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) davasında tutuklu yargılanırken geçtiğimiz günlerde tahliye edilen avukatlar da katıldı

5 Nisan, serbest bırakılan avukatlarla kutlandı
Paylaş

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD), 5 Nisan Avukatlar Günü Dolayısıyla, gece düzenledi. Bakırköy’de bulunan Botanik Parkta, dün gece gerçekleşen yemekli geceye KCK ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) davasında tutuklu yargılanırken geçtiğimiz günlerde tahliye edilen avukatların yanı sıra, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP İstanbul Milletvekilleri Levent Tüzel ile Sırrı Süreyya Önder de katıldı.

Yoğun katılımın olduğu gecede ilk sözü ÖHD Genel Başkanı Avukat Fırat Epözdemir yaptı. Asrın Hukuk Bürosu  ve ÇHD’ye yönelik  operasyon ve baskılara değinen  Epözdemir,  tutuklu yargılanan avukatların tahliye olmasından duydukları  sevinci paylaştı. Özdemir’in ardından serbest bırakılan avukatlardan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, 1996’da Kürt illerindeki ilk davasının Diyarbakır Cezaevindeki katliamlar olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: "Sonra Sivas. Metin Göktepe, Gazi Mahallesi katliamı davaları ile meslek hayatına devam ettim. Televizyonlardan bizler için terörist diye dezenformasyon yaptıklarında,  buna karşı bizler  birbirimiz için avukatlık yaptık. Biz haklıyız dedik. Bürolarımız açık kalacak dedik.  Ve bir sürü genç yeni avukatlar yetişti. Mücadeleden yılmayacaklarını gösterdiler.’’

NEDEN BURDAYIZ: HUKUK MU SİYASET Mİ?
Kozağaçlı’nın ardından konuşan KCK avukatlar davasından serbest bırakılan avukat Faik Özgür Erol da, ‘’Sizlerle buluşmamıza vesile olan şey hukuk mu siyaset mi kararını sizlere bırakıyorum. Bizleri yalnız bırakmayan ÖHD, ÇHD ve tüm hukukçu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizim ortak paydamız önce hukukçu olmaktı şimdi de tutukluluğumuzdur dedi. Hasta tutukluların durumuna da dikkat çeken Erol, tüm hasta  tutukluların bir an önce serbest bırakılması gerektiğini söyledi.  
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demşirtaş ise,’’ ÖHD’nin gecesinde hem siyasetçi hem hukukçu kimliğimizle bir aradayız’’ diyerek konuşmasına başladı. Tutuklu avukatların durumuna değinen Demirtaş, iktidar tarafından hukukun katledildiği bir ortamda hukukçuların adalet için verdiği mücadelenin önemli olduğununa dikkat çekerek, ‘’Bu özgürlük mücadelesinden hukukçularda geri duramazdı’’ diye devam etti. Demirtaş’ın ardından konuşan HDP İstanbul Milletvekili Levent  Tüzel de, yerel seçimlere ve başbakan Erdoğan’ın açıklamalarına dikkat çekerek, ‘’Bir kez daha halkımızı bölme üzerinden bir siyaset yürütüldü. Onun başını çekenler bir kez daha balkon konuşmasıyla halkı  tehdit ettiler. Adeta bizlere küfreden müteahhit, iş adamı edasıyla aynı tonda konuştular. Asıl görev bizlerde yani özgürlük ve demokrasi mücadele edenlerde’’ dedi. Hukuk mücadelesi her zaman önemli olduğunu da vurgulayan Tüzel, ‘’Her ne kadar başbakan tanımasada. Hukuk önemli diye ekledi. Konuşmaların ardından gece Grup Agıre Jiyan’ın  konseriyle devam etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DEDAŞ işçisi iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Berkin, İstanbul Film Festivali\'nde sahneye çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...