04 Nisan 2014 23:48

Ceylanpınar'a polis sevk edildi

BDP'nin Ceylanpınar'da seçim sonuçlarına itirazının İl Seçim Kurulu tarafından da reddedilmesinin ardından ilçeye polis ve zırhlı araç sevk edildi.

Ceylanpınar\'a polis sevk edildi
Paylaş

BDP'nin Ceylanpınar'da seçim sonuçlarına itirazının İl Seçim Kurulu tarafından da reddedilmesinin ardından ilçeye polis ve zırhlı araç sevk edildi.

Ceylanpınar'da AKP'nin kazandığı açıklana seçim sonuçlarının şaibeli olduğunu belirten BDP'liler günlerdir protesto gösterisi yapıyor. BDP'lileri İlçe Seçim Kurulu'na itiraz başvurusu yapmıştı. Başvurunun reddedilmesinin ardından tansiyonun yükseldiği kentte BDP'liler İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunarak seçimlerde usulsüzlük yapıldığını belirtti. İl Seçim Kurulu BDP'nin itirazını akşamüstü aldığı kararla reddetti.

Başvurunun reddedilmesinin ardından Ceylanpınar'da polisiye hareketlilik arttı. Çevre il ve ilçelerden yüzlerce otobüslük konvoyla ilçeye sevk edilen polisler tüm ilçeyi kuşatma altına aldı. BDP ilçe binasının da yüzlerce çevik kuvvet polisi tarafından ablukaya alındığı ilçede darbe görüntüleri yaşanıyor. Binlerce polis, tüm cadde, sokak ve mahalle aralarında kurulan noktalarda arama ve kimlik kontrolleri yapıyor. Birçok eve de baskın yapıldığı öğrenilirken 4 günden bu yana sıkıyönetim yasalarının uygulandığı ilçede akşam saatlerinden itibaren sokaklar boşaldı. (Urfa/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

\'Bağlar KCK\' davasında tüm tutuklulara tahliye

SONRAKİ HABER

Youtube’a erişim yeniden engellendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...