04 Nisan 2014 18:54

Kendine özgür Sabah gazetesi

Twitter’a erişim yasağının kaldırıldığı gün A Haber’e “seçim yasaklarını ihlal ettiği” gerekçesiyle 28 kez yayın durdurma cezası verildi. Sabah gazetesi ise kendi yayın organına verilen yayın cezası üzerinden birden bire basın özgürlüğünü anımsadı.

Kendine özgür  Sabah gazetesi
Paylaş

Twitter’a erişim yasağının kaldırıldığı gün A Haber’e “seçim yasaklarını ihlal ettiği” gerekçesiyle 28 kez yayın durdurma cezası  verildi. Sabah gazetesi ise kendi yayın organına verilen yayın cezası üzerinden birden bire basın özgürlüğünü anımsadı.  Sabah gazetesi haberi manşetinde “Twitter serbest, A Haber yasak başlığıyla bu yasağa isyan etti. “Nerede hukuk, nerede adalet”diyen Sabah, A Haber’e verilen yayın durdurma cezalarına tepki gösterdi.

Sabah’ın bir yandan basın özgürlüğü isterken bir yandan Twitter’ın açılmasına itiraz etmesi de ayrıca haberde dikkat çekti.  Öte yandan YSK tarafından A Haber’e verilen yayın durdurma cezalarının seçimlerden sonraya bırakılması dikkatlerden kaçmadı. Cezanın gerekçesi de seçim yasaklarını ihalel etmesi” olarak belirtiliyor

Öte yandan, Artı 1 kanalı, seçim döneminde anket yayımladığı için ceza aldı. Kanal, yasağı, Twitter adresinden şöyle duyurdu: “Seçim döneminde anket rakamı verdiğimiz gerekçesiyle bir gün (dün) yayın durdurma cezası aldık. Bu nedenle 11.00’de RTÜK belgeseli yayımlayacağız.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul küçük Pamir’i arıyor

SONRAKİ HABER

Yine iskele kazası yine bebek!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...