04 Nisan 2014 18:24

TEDAŞ'da 200 emekçi işten çıkarıldı

İskenderun, Payas, Dörtyol, Erzin ve Belen ilçelerinde TEDAŞ'a bağlı taşeron şirket bünyesinde çalışan 200 işçi işten çıkarıldı. İşçiler TEDAŞ önünde açıklama yaptı

TEDAŞ\'da 200 emekçi işten çıkarıldı
Paylaş

İskenderun, Payas, Dörtyol, Erzin ve Belen ilçelerinde TEDAŞ'a bağlı taşeron şirket bünyesinde çalışan 200 işçi işten çıkarıldı.

İşten çıkarılan 200 işçi seslerini duyurmak için İskenderun TEDAŞ önünde bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya, HDP, EMEP, SES, İHD, Eğitim-Sen, İskenderun Taşeron İşçileri Derneği de destek verdi.

Emekçiler, "Haksız işten atılmaya son", "Atılan işçiler geri alınsın" dövizleri taşıdı. Emekçiler, TEDAŞ'ın özelleştirilmesi ve ihaleyi Enerji-Sa'nın almasıyla birlikte işten çıkarmaların başladığını, kendilerine dayatılan sözleşmeyi kabul etmedikleri için işe gelmemelerinin söylendiğini belirtirken kimi de neden işten atıldığını dahi bilmediğini ifade etti.

Elektrik teknikeri Aşkın Tekin, işten çıkarmaların hiçbir hukuki dayanağı olmadığını belirterek, "En temel hakkımız olan çalışma hakkımız elimizden alınmıştır" dedi. Yıllırdır çalıştıklarını ve geriye dönük alacaklarının henüz ödenmediğini söyleyen Tekin, "Enerji-Sa son bir yıllık alacakları ödemek istediğini, geçmiş yıllara ait alacakları ise TEDAŞ'ın ödemeyeceğini söylemektedir" dedi.

Tekin, özelleştirme taşeronlaştırma uygulamalarının hizmetleri daha pahalı hale getirdiğini, emekçilerin daha kötü koşullarda ve düşük ücretle çalıştığını ekledi. (Hatay/DİHA)


 

ÖNCEKİ HABER

CHP\'nin Antalya\'daki tüm başvuruları reddedildi

SONRAKİ HABER

CHP İstanbul\'un 2 ilçesinde seçimin iptali için başvuruda bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...