04 Nisan 2014 17:30

“Diyarbakır Kışanak ve Anlı’ya emanet”

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve İlçe Belediye başkanları bugün il seçim kuruluna giderek mazbatalarını aldı. İl seçim kurulundaki mazbata işleminin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine yürüyen Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’yı belediye girişinde Osman Baydemir güller ile karşıladı.

“Diyarbakır Kışanak ve Anlı’ya emanet”
Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve İlçe Belediye başkanları bugün il seçim kuruluna giderek mazbatalarını aldı. İl seçim kurulundaki mazbata işleminin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine yürüyen Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’yı belediye girişinde Osman Baydemir güller ile karşıladı.

HİZMET BAYRAĞI DAHA DA İYİ YERLERE YÜKSELECEK

Belediye binasında gerçekleştirilen devrim teslim töreninde konuşan Osman Baydemir, “10 yıldır Amed’de halkımıza ekip olarak hizmet etmenin mücadelesini verdik. Şüphesiz ki hizmet bayrağını halkımızdan ve arkadaşlarımızdan devralmıştık, 10 yıl sonra hizmet bayrağını halkımızın tercihiyle bir kez daha arkadaşlarımıza devretmenin, emanet etmenin haklı heyecanını, mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 10 yıllık zaman diliminde çevren, ulaşım, altyapı, demokratik katılımcılık konularında Cumhuriyet tarihi boyunca ortaya konmamış hizmetlerin fazlasını yaşama geçirdiklerini vurgulayan Baydemir,  “Hizmet bayrağını bizden sonraki arkadaşlarımız daha da üst noktaya getirecektir” dedi. 24 saat boyunca bir telefon kadar Belediyeye yakın olacaklarına vurgu yapan Baydemir, “Seçim bir yarıştı ama asıl maraton bugünden sonra başlıyor ve 5 yıl boyunca kesintisiz olarak devam edecek” dedi. Baydemir yönetimleri döneminde emeği geçen kesimlere teşekkür ederken polislere de gönderme yaparak, “10 yıl boyunca nereye gitsek takip ettiler, ortam dinlemesi yaptılar. Bizimle birlikte çok emek harcadılar. Onlara da teşekkür ediyoruz” diyerek salondaki güldürdü.

BAYRAĞI TEMİZ ALDIK, TEMİZ DEVREDECEĞİZ

Baydemir’in ardından konuşan Gültan Kışanak, “Bir kentte on yıl boyunca bütün zorluklara rağmen halkın istekleri doğrultusunda kaliteli bir yerel yönetim hizmeti sunmak ve demokratik anlayışı yerleştirmek kolay bir çalışma değildi ama arkadaşlarımız bunu başardılar” dedi. Çalışmaların aynı şekilde devam edeceğinin altını çizen Kışanak, “Şunun sözünü veriyoruz, halkı her şeyin üzerinde gören bu siyasal anlayışın bize verdiği eğitim doğrultusunda bizde bu bayrağı bizden sonra gelecek arkadaşlarımıza devredeceğiz” diye konuştu. En önemli meselenin de bayrağı kirlenmeden, şaibeye karışmadan teslim etmek ve almak olduğunu ifade eden Kışanak, Diyarbakır’da hizmet bayrağının kirlenmeden teslim edildiğini vurguladı. Kent merkezindeki altyapı sorununun büyük ölçüde çözüldüğünü belirten Kışanak, “17 ilçemiz, köylerimiz ve mezralarımız aynı hizmeti hak ediyorlar. Onlara bu hizmeti en iyi şekilde ulaştırmanın gayreti içerisinde olacağız” diye konuştu.

TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN HİZMET DEVAM ETTİ


Kışanak’ın ardından konuşan Eş Başkan Fırat Anlı, “Belediyedeki ikinci dönem çok zor bir dönemdi. Belki kamuoyuna yeterince ifade edemedik ama belediyenin başkan vekili, yardımcıları, meclis üyeleri tutuklandı ve hala birçok arkadaşımız içeride” dedi. Bu seçim döneminde cezaevindeki seçilmişlerin eksikliklerini hissettiklerini aktaran Anlı, “Zor şartlara rağmen kentte hizmet aksamadan sürdü. Diyarbakır’ı 20 yıldır aynı siyasal anlayış yönetiyor. Bu halka da saygımızı ifade etmek istiyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Baydemir görevi Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’ya devretti. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

On binler Öcalan\'ın doğum günün kutladı

SONRAKİ HABER

Türkiye topraklarına Suriye’den üç roket mermisi düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...