04 Nisan 2014 17:11

On binler Öcalan'ın doğum günün kutladı

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın doğum günü nedeniyle günlerdir süren etkinliklerin finali Öcalan’ın doğduğu Amara köyünde yapıldı. Bölge illeri başta olmak üzere çok sayıda kentten Urfa’nın Halfeti ilçesinde bulunan köye akan binlerce kişi, Öcalan’ın evini ziyaret etti, pasta kesip, kutlama yaptı.

On binler Öcalan\'ın doğum günün kutladı
Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın doğum günü nedeniyle günlerdir süren etkinliklerin finali Öcalan’ın doğduğu Amara köyünde yapıldı. Bölge illeri başta olmak üzere çok sayıda kentten Urfa’nın Halfeti ilçesinde bulunan köye akan binlerce kişi, Öcalan’ın evini ziyaret etti, pasta kesip, kutlama yaptı. Kutlamaya bir mesaj yollayan Öcalan, “40 yıl önce Kürdistan sömürgedir diyerek başladığımız özgürlük mücadelemiz öz yönetimsel yaşamın eşiğine gelmiştir” dedi.

65. DOĞUM GÜNÜ

Öcalan’ın 65’inci doğum günü binlerce kişinin katıldığı etkinliklere kutlandı. Önceki akşam Halfeti’de toplanan binlerce kişi sabah saatlerinde Öcalan’ın doğduğu Amara köyüne geldi. Gün boyu köye ziyaretçi akını devam etti. Öcalan’ın fotoğrafının yer aldığı flamalarla kutlama yapan binlerce kişi, ‘Bijî serok Apo-Yaşasın başkan Apo’ sloganları attı. PKK marşlarının söylendiği kutlamalarda, ‘Öcalan’a özgürlük’ talebi öne çıktı.

AİLESİ KARŞILADI
Köye gelen binleri Öcalan’ın ailesi karşılarken, Öcalan’ın doğduğu evde izdiham yaşandı. Evin bahçesi ve etrafında biriken binlerden dolayı bahçeye ulaşmak imkansız hale geldi. Evin girişinde bir tarafa Öcalan’ın dev posteri diğer tarafına ise PKK bayrağı asıldı. Girişe ise ‘Ya müzakere ya savaş’, ‘Biz savaşırken korkmadık barışırken de korkmayacağız’ yazılı pankartlar asıldı.

PASTAYI DAĞ’IN ÇOCUKLARI KESTİ

Öcalan için hazırlanan pastayı ise 2009’da Amara yürüyüşüne polis ve askerlerin saldırısı sırasında yaşamını yitiren Mustafa Dağ’ın çocukları kesti. Sarı, kırmızı, yeşil renklerdeki pastanın üzerine ‘Rojbuna te piroz be ey serok Apo-Doğum günün kutlu olsun ey başkan Apo’ yazıldı.

‘ÖCALAN OLMADAN ÖZGÜR DEĞİLİZ’

Önceki gün Halfeti’de başlayan kutlamalarda konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, “Önderliğimiz özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Onun doğum günü Kürtlerin doğum günüdür” dedi. Daha sonra söz alan DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk ise “4 Nisan karanlığın aydınlandığı gündür. Kürt halkının ayağa kalktığı gündür” dedi. Öcalan’ın özgür kalması gerektiğini söyleyen Tuğluk, “Çünkü bir halkın önderliği özgür değilse o halk da özgür değildir. Süreç bundan sonra böyle devam etmez. Barışı AKP’den beklemeyeceğiz. Özgür irademizle bunu başaracağız” dedi.

Öte yandan köye 3 kilometre mesafede Amara yolunun sağ tarafında bir mayın bulundu. Aktif olmadığı öğrenilen mayının etrafı taşlarla çevrildi. Öcalan’ın köyündeki kutlamalar halaylar eşliğinde uzun süre devam etti.

ÖCALAN: ARTIK ÖZ YÖNETİMİN EŞİĞİNDEYİZ

Abdullah  Öcalan doğum günü kutlamaları için gönderdiği mesajda, “40 yıl önce Kürdistan sömürgedir diyerek başladığımız özgürlük mücadelemiz öz yönetimsel yaşamın eşiğine gelmiştir” dedi.

Öcalan, ‘Sevgili Kürdistan Halkı’ diyerek başladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “4 Nisan’ı benim kişisel doğum günümden çok bir halkın yeniden doğuşu olarak anlamlandıran, özgürlük hayallerini şahsımda birleştirip, Amara’ya yürüyen bütün yoldaşlarımı, gençleri, kadınları saygıyla selamlıyorum. 40 yıl önce Kürdistan sömürgedir diyerek başladığımız özgürlük mücadelemiz, artık sizlerin fedakarlığı, tartışılmaz değerlerimizin emeği ve tüm kurumlarımızın kararlı mücadelesiyle öz yönetimsel yaşamın eşiğine gelmiştir. Bu coğrafya çok kimlikli, çok kültürlü, çok inançlı ve çok farklı gerçekliklerin yan yana yaşadığı bir halklar bahçesiydi. Bütün Ortadoğu halkları, kapitalist modernitenin kendi topraklarına ve değerlerine dönük seferi azgınlaştığında, ulus devlet gerçekliğinin katliamcı yüzüyle karşılaşmıştır. Bundan böyle eski rejimler ve onların ideolojileriyle bu topraklarda yaşanılamayacağı anlaşılmıştır. Özgür toplumun inşası, ancak demokratik özerk yönetimlerin geliştirilmesiyle mümkün olacaktır. Özgür yarınları kurmak, ancak köleleştirilmiş insanın yerine özgür insanı koymakla mümkündür. Bu gerçeklik ışığında bakıldığında, fiziki zindanların çok önemsiz olduğu da anlaşılacaktır. Kendi mücadele pratiğimizin bütün dünya halklarına verdiği ilham, tam olarak da zindanların birer özgürlük alanlarına dönüştürülmesi gerçeği olmuştur. Böyle bakılmadığı zaman dağları, ovaları ve kentleriyle bütün bir ülkenin karanlık bir zindana dönüştüğünü biliyoruz. Aramızdaki fiziki ayrılık önemsizdir. Ben bugün sizlerle beraber Amara’da kurulan güneşin sofrasındayım. Tek tek bütün yoldaşlarımın arasındayım. Sadece bizlerin değil, bütün uygarlığın doğumuna tanıklık etmiş topraklarımızı başta kadın ve genç yoldaşlarımız olmak üzere bütün halkımızın özgürlük bilincine emanet ediyorum. Hep birlikte özgür bir ülkede buluşacağımıza olan inancımla hepinizi kucaklıyorum.” (URFA)

ÖNCEKİ HABER

BDP itiraz edince ret, AKP itiraz edince kabul!

SONRAKİ HABER

“Diyarbakır Kışanak ve Anlı’ya emanet”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...