24 Şubat 2011 22:12

Kadına yönelik şiddete son

ADANA Kadın Platformu, Enver Kurttepeli Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Özlem Yılmaz’ın okul önünde eski eşi tarafından bıçaklı saldırıya uğramasını protesto etti. İnönü Parkı’nda bir araya gelen platform üyeleri burada basın açıklaması düzenledi.Platform adına basın açıklamasını okuyan Derya &C

Kadına yönelik şiddete son
Paylaş

Platform adına basın açıklamasını okuyan Derya Çiçek, devletin kadına yönelik saldırıların sistematik hale geldiğini anlamak istemediğini söyledi. Kadın cinayetlerinin giderek vahim bir hal aldığını belirten Çiçek, devletin gerekli önlemleri almadığının altını çizdi. Başbakanın Erzurum’da öğrenci temsilcileri konsey başkanları ile yaptığı toplantıyı İstanbul’da protesto ederken gözaltına alınan kadınların gözaltı sırasında tacize uğradığına vurgu yapan Çiçek, kadınların gözaltında tacize ve tecavüz tehdidine maruz kaldığını söyledi.
AKP’nin yasallaştırmaya çalıştığı “hadım etme” maddesiyle taciz ve tecavüz suçlarının daha da meşrulaştırıldığını dile getiren Çiçek, tecavüz edenin “hasta” olarak algılandığını belirtti. Kadına yönelik şiddete dair somut adımlar atılmadan, sorunun “hadım etmeyle” çözülemeyecek kadar derin ve büyük olduğunu söyleyen Çiçek, erkek egemen sistemin de kadına yönelik şiddete ortak olduğunu vurguladı. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi profesörü Orhan Çeker’in “suç dekolte giyinen kadınların” açıklamasına da tepki gösteren Çiçek, Orhan Çeker’in derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi. Tacizin ve tecavüzün hiçbir gerekçesi olamayacağını belirten Çiçek, kadına yönelik her türlü saldırıya karşı seslerini duyuracaklarını belirtti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eşi yeni bir hayata müsaade etmedi

SONRAKİ HABER

Kadın katliamları yüzde bin 400 arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...