04 Nisan 2014 14:51

Mahkeme: Dağa çıkmasalar bile tutuklu kalsınlar!

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından Diyarbakır'da görülen KCK ana davasına bakan Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, 91 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Kararda daha önce yer alan, 'dağ kadrosuna katılma' ibaresi bu mahkeme tarafından kaldırıldı.

Mahkeme: Dağa çıkmasalar bile tutuklu kalsınlar!
Paylaş

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla Diyarbakır'da görülen 91'i tutuklu 175 kişinin yargılandığı KCK ana davası 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Mahkeme,  30 günlük aradan sonra sanıkların tahliye ve tutukluluk hallerini bugün değenlendirirken, sanıkların tutukluluklarının devamına karar verdi. Daha önce sanıklar için kararda aldığı 'dağ kadrosunu katılma' ibaresini ise son kararında kaldırdı.

ÖNCEKİ KARAR NE DİYORDU?

KCK ana davasına bakan 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ve tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesi ile yapılan tahliye başvurdularını reddetmişti. Mahkeme kararında, "sanıklara yöneltilen 'silahlı terör örgütüne üye olmak, devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak, terör örgütü yöneticisi olmak, örgüt adına suç işlemek' suçlarının vehametinin toplumda maydana getirdiği etki, ele geçirilen deliller, delillere göre kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut olguların bulunduğunu" belirtmişti. Mahkeme, "PKK/KCK terör örgütünün hala faaliyetini devam ettirmesi ve bu faaliyetler kapsamında, suç işlediği iddia edilen sanıkların delilleri yok etme, gizleme, değiştirme, tanıklar üzerinde baskı kurma, sanıkların kaçma, saklanma ve terör örgütünün dağ kadrosuna katılma şüphesinin varlığının bulunması, sanıkların tutuklulukta geçirdikleri sürenin makul ve ölçülü olmasını gerekçe göstererek reddine" karar vermişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Eski eşini benzin dökerek yaktı

SONRAKİ HABER

Baskın 2

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa