04 Nisan 2014 11:02

Ağrı'da oylar yeniden sayılacak

Ağrı'da Belediye Başkanlığı seçimini BDP'li Sırrı Sakık'ın 10 oy farkla kazanmasının ardından AKP'li Hasan Arslan'ın yaptığı itirazı değerlendiren Ağrı İl Seçim Kurulu, Ağrı Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği seçimine ilişkin kullanılan tüm oy pusulalarının yeniden sayılmasına karar verdi.

Ağrı\'da oylar yeniden sayılacak
Paylaş

BDP'li Sırrı Sakık'ın 10 oyla kazandığı seçimlere AKP'nin yaptığı itiraz üzerine İl Seçim Kurulu 196 sandıktaki Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği seçimine ilişkin kullanılan tüm oy pusulalarının yeniden sayılmasına karar verdi.

Oyların yeniden sayılması talebiyle yapılan başvuruya İl Seçim Kurulu'nun YSK'ya başvuru yolu kapalı olmak üzere karar verdiği ve oyların önümüzdeki saatler içinde okunmasına karar verdiği belirtildi.

AKSOY: AKP'NİN AÇIKLAMALARI ZORLADI

Kararı değerlendiren BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, "Ha AKP'nin Ankara'daki merkez ilçe kurumu karar almış ha İl Seçim Kurulu karar almış. Fark etmiyor. Zaten, doğrudan doğruya Başbakan, Başbakan yardımcıları ve AKP'li yetkilerin açıklamalarında bu kararın çıkmasına yönelik zorlamalar vardı. Yüksek Seçim Kurulu da kararını açıklamıştı 'kanun yolu açık olmak üzere yeniden sayım yapılsın' diye. İlçe Seçim Kurulu itiraz gerekçelerini reddetti. Gerekçeler tek tek incelendi ve yeniden sayımın koşulları da ortadan kalktı buna rağmen bu karar alındı" dedi.

Ağrı halkının endişe ve tedirginlik içinde olduğunu ifade eden Aksoy, "Hepimizin ve halkın endişesi var acaba oy pusulaları değiştirildi mi diye. Elimizde tutanaklar var geçmişe dair. Islak imzalı ve mühürlü zarflar elimizde. Zaten ilk günlerde bu tutanaklardan kurtulmak için saldırdılar ama arkadaşlarımız o tutanakları korudu. Yeniden sayım için hazırlık yapılıyor" dedi. Hukuka aykırı karar olmasına rağmen bu kararın yürütülmesi için yoğun bir çaba olduğunu, yeniden bir hukuksuzluk olmaması için evrakların değiştirilmemesi için orada olacaklarını ifade etti

AĞRI HALKINA ÇAĞRI

BDP'nin en yüksek oyu alan parti olmasına rağmen kurulda bir temsilcisi olmadığını belirten Aksoy, yeniden sayımda bir usulsüzlük olmaması için avukatların ve 3 milletvekilinin sayım esnasında kurulda olacağını söyledi. Kentteki olağanüstü önlemlerin, polislerin ve barikatların halkta tedirginlik yarattığını yeniden vurgulayan Aksoy, "Adliyenin etrafında 500 metre önlem alınmış. Şehir kuşatma altında. İnsanlarımız oylarına ve sonuçlarına sahip çıkmak istiyor. Provokatif bir ortam yaratıldı. Ama biz sayım için gerekli tedbirleri aldık. Halkımız soğukkanlı olmalı, gözü bizde olmalı, sağdan soldan gelişi güzel bilgilere itibar etmemeli. Bu siyasi bir karardır hiçbir şekilde somut dayanakları yoktur" dedi.

Aksoy ayrıca, Ağrı halkına çağrıda bulunarak, "Halkımız emin olmalı. Bizim en ufak adaletsizliğimiz olsa milletvekilleri olarak hemen halkımıza açıklarız ama bilinmeli ki hakkımızı başkasına asla vermeyeceğiz ve bunun için her türlü mücadeleyi vereceğiz. İnsanlarımızın radikal demokratik tepkilerini ortaya koyması en doğal hakkıdır. Bu tepkilerini dile getirmelerini bekliyoruz" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Youtube da açıldı

SONRAKİ HABER

Aynı eylemden ikinci kez yargılanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...