04 Nisan 2014 09:16

Kediler hangi illerde elektriği kesti?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a, 30 Mart 2014'te yapılan yerel seçimlerde kaç ilde elektrik kesintisi yaşandığını sordu. Tanrıkulu, 'Hangi illerde kedi sebebiyle elektrik kesintileri yaşanmıştır?' diye de sordu...

Kediler hangi illerde elektriği kesti?
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a, 30 Mart 2014'te yapılan yerel seçimlerde kaç ilde elektrik kesintisi yaşandığını sordu.

Tanrıkulu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:
“30 Mart 2014 yerel seçimlerinde elektrik kesintisi yaşanan il ve ilçe sayısı kaçtır? Elektrik kesintilerinin sebepleri nelerdir?
Elektrik kesintilerinin çoğunlukla oy sayım esnasında gerçekleşmesi tesadüf müdür?
30 Mart 2014 yerel seçimler öncesi elektrik kesintisi olmaması için alınan tedbirler nelerdir?
30 Mart 2014 yerel seçimleri esnasında gerçekleşen elektrik kesintileri ile ilgili ihmali olan sorumlular hakkında soruşturma açılmış mıdır?
30 Mart 2014 yerel seçimlerinde elektrik kesintilerini önlemek için kaç ilde bakım-onarım yapılmıştır ve tedbir alınmıştır?
30 Mart 2014 yerel seçimlerinde tedbir amaçlı kaç bakım-onarım personeli görevlendirilmiştir?
2013 yılında Türkiye’de illere göre gerçekleşen elektrik kesintileri ve sebepleri nelerdir?
Türkiye’de 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde olduğu üzere, kaç kere aynı anda birçok il ve ilçede elektrik kesintisi gerçekleşmiştir?
Elektrik trafolarının bakım-onarım süresi ne kadardır?
Bakanlığınız, elektrik dağıtım şirketlerini 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarmış mıdır?
Yerel seçimlerin yapıldığı 30 Mart 2014 tarihinde, oy sayımının yapıldığı gece saatlerinde yurt genelinde 35 ilde aynı anda elektrik kesintisi yaşanmasının gerekçesi nedir? Yaşanan bu durumun sorumlusu ya da sorumluları kimdir? Sorumlular hakkında hangi yaptırımlar uygulanmıştır?
Hangi illerde kedi sebebiyle elektrik kesintileri yaşanmıştır?​” (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

ABD, Küba\'yı SMS\'le yıkmaya çalışmış

SONRAKİ HABER

Erdoğan: AYM kararına saygı duymuyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...