03 Nisan 2014 22:01

Öcalan: Sizinle Amara'da kurulan güneşin sofrasındayım

Urfa'nın Halfeti ilçesi 4 Nisan Meydanı'nda PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın 65. doğum günü, on binlerce kişi tarafından kutlanıyor. Kutlamada, Öcalan'ın gönderdiği mesaj okundu.

Öcalan: Sizinle Amara\'da kurulan güneşin sofrasındayım
Paylaş

Urfa'nın Halfeti ilçesi 4 Nisan Meydanı'nda PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın 65. doğum günü, on binlerce kişi tarafından kutlanıyor. Kutlamada, Öcalan'ın gönderdiği mesaj okundu.

Hem Kürtçe hem Türkçe okunan mesajı ilk olarak BDP Kadın Meclisi Sözcüsü Pelin Yılmaz okurken, Kürtçe mesajı ise BDP MYK üyesi Hüseyin Kolçuk okudu.

Öcalan'ın mesajı şöyle:

"40 yıl önce Kürdistan sömürgedir diyerek başladığımız özgürlük mücadelemiz, artık sizlerin fedakârlığı, tartışılmaz değerlerimizin emeği ve tüm kurumlarımızın kararlı mücadelesiyle öz yönetimsel yaşamın eşiğine gelmiştir. Bu coğrafya çok kimlikli, çok kültürlü, çok inançlı ve çok farklı gerçekliklerin yan yana yaşadığı bir halklar bahçesiydi. Bütün Ortadoğu halkları, kapitalist modernitenin kendi topraklarına ve değerlerine dönük seferi azgınlaştığında, ulus devlet gerçekliğinin katliamcı yüzüyle karşılaşmıştır. Bundan böyle eski rejimler ve onların ideolojileriyle bu topraklarda yaşanılamayacağı anlaşılmıştır. Özgür toplumun inşası, ancak demokratik özerk yönetimlerin geliştirilmesiyle mümkün olacaktır. Özgür yarınları kurmak, ancak köleleştirilmiş insanın yerine özgür insanı koymakla mümkündür. Bu gerçeklik ışığında bakıldığında, fiziki zindanların çok önemsiz olduğu da anlaşılacaktır. Kendi mücadele pratiğimizin bütün dünya halklarına verdiği ilham, tam olarak da zindanların birer özgürlük alanlarına dönüştürülmesi gerçeği olmuştur. Böyle bakılmadığı zaman dağları, ovaları ve kentleriyle bütün bir ülkenin karanlık bir zindana dönüştüğünü biliyoruz.
Aramızdaki fiziki ayrılık önemsizdir. Ben bugün sizlerle beraber Amara'da kurulan güneşin sofrasındayım. Tek tek bütün yoldaşlarımın arasındayım.
Sadece bizlerin değil, bütün uygarlığın doğumuna tanıklık etmiş topraklarımızı başta kadın ve genç yoldaşlarımız olmak üzere bütün halkımızın özgürlük bilincine emanet ediyorum.
Hep birlikte özgür bir ülkede buluşacağımıza olan inancımla hepinizi kucaklıyorum. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan. İmralı zindanı."

Okunan mesajın ardından alanda "Öcalan" ve "Biji Serok Apo" sloganları yankılanırken, havai fişek gösterisi yapıldı. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak \'KCK\' davasında 2 kişiye tahliye

SONRAKİ HABER

Güroymak\'ta oy sayımına üçüncü kez başlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...