03 Nisan 2014 20:30

Yavaş: Karşı taraf 'Seçilsen bile seni vurdururuz' der gibi

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, CNNTÜRK'te Şirin Payzın'ın sunduğu '360 Derece' programına konuk oldu.

Yavaş: Karşı taraf \'Seçilsen bile seni vurdururuz\' der gibi
Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş CNN Türk'te seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hala seçileceğinizi düşünüyor musunuz? Şeklindeki soruya Yavaş, "Evet düşünüyorum. Mesele sandıktan çıkmak. Genç, yaşlı bana ümit bağladı. İdol oldum. Nasıl peşini bırakayım. Karşı tarafa baktığınız zaman, neredeyse seçilsen bile seni vurdururuz der gibi. Seçilse bile düşürürüz. Ne demek düşürürüz. Ak Parti'den seçilen 90 küsur kişi, robot mu? Halkın seçtiğini diyeceksiniz ki 'düşürün'. Siz kimsiniz? Ne bu koltuk arzusu. Korktuğunuz bir şey mi var?" diye yanıt verdi.

CHP adayı Mansur Yavaş, seçim sonuçlarına itirazları konusunda  olağanüstü şikayet haklarını da kullanabileceklerini belirterek, "Sonuna kadar da gideceğim. Daha çok aşaması var. İlçe Seçim Kurulu oyları saymazsa, biz Yüksek Seçim Kurulu'na bu konuda şikayet edeceğiz. Olağanüstü şikayet hakkımızı da kullanacağız. Yani seçime şaibe karışmışsa, bu seçimi yenileyin diyeceğiz" dedi.

'BİZ SADECE MEVCUT BELEDİYE BAŞKANI İLE DEĞİL HÜKÜMETLE DE MÜCADELE ETTİK'

Yavaş, "Seçim öncesi kirli siyasete bakarsanız, suikasttan tehditlere kadar, biz sadece mevcut belediye başkanı ile değil, hükümet ile de mücadele ettik. SAYIŞTAY'a gidiyorsunuz bilgi vermiyor. Yasaya karşı bütün usulsüzlükler seçimde yapıldı. Seçim gecesi Cihan Haber Ajansı haclendi. Bunu kim yaptı? Bunun bulunması lazım. Anadolu Ajansı (AA) müdürünün Ak Parti genel merkezinde olduğu haberini alıyoruz. Yapılan açıklamalarla, algı yönetimi yapıldı. Başbakan yardımcısı, bakanların ne işi var seçim kurullarında? Neyi değiştirdiniz? Biz, muz cumhuriyetinde miyiz? Demokrasi artık Türkiye'de şöyle gelişiyor: Bu kadar usulsüzlüklere rağmen, ülkesini seven insanlar, oylarının peşinde. Farklı siyasi görüşlerden insanlar" diye konuştu.

'ARADAKİ FARK 30 BİN'

Yavaş, "Aradaki fark 30 bin. Bizim itirazlarımızla belki daha da düştü. Biz ne yapacağız şimdi? Bu seçimin sıhhatini nasıl ortaya çıkaracağız?" diye sordu.

'AA MÜDÜRÜ BENİ 'İFTİRA ATIYOR' DİYE MAHKEMEYE VERSİN'

Yavaş, "AA müdürü versin beni mahkemeye 'ben kimseyi aramadım' diye. Cep telefonu sinyalleri gerçeği ortaya çıkarır. 'İftira atıyor' diye versin mahkemeye. Bu kadar açık konuşuyorum" dedi.

'25 İLÇEDEKİ OYLARIN YENİDEN SAYILMASINI TALEP ETTİK'

25 ilçedeki oyların yeniden sayılmasını talep ettiklerini söyleyen Yavaş, "YSK başkanının teminatına artık güvenmek durumundaydık. Neye güveneceğiz? Yani artık güveneceğimiz kimse kalmayacak" dedi.

'VATANDAŞ KENDİ HAKKINI ARIYOR MANSUR YAVAŞ'IN DEĞİL'

YSK önündeki protestolara da değinen Yavaş, "Hak arama ne zamandan beri kışkırtma oluyor. Vatandaş, kendi hakkını arıyor. Mansur Yavaş'ın değil. Oylarının peşine düşüyor. Biz hakkımızı arayınca, yenilmesini bilin. Çekilin kenara. Seçim bizim için hayatın sonu değil. Önemli olana adalet arayışı. Hakkımızı arıyoruz" ifadelerine yer verdi.

'SEÇİLSEN BİLE SENİ VURDURURUZ DER GİBİ'

Hala seçileceğinizi düşünüyor musunuz? şeklindeki soruya Yavaş, "Kesin düşünüyorum. Bir oy fark bile olsa, mesele sandıktan çıkmak. Genç, yaşlı bana ümit bağladı. İdol oldum. Nasıl peşini bırakayım. Karşı tarafa baktığınız zaman, neredeyse seçilsen bile senin vurdururuz der gibi. Seçilse bile düşürürüz. Ne demek düşürürüz. Kimi düşürüyorsunuz? Demokrasi anlayışınız bu mu? Ağlaya ağlaya oy istiyorsunuz. Ak Parti'den seçilen 90 küsür kişi, robot mu? Halkın seçtiğini diyeceksiniz ki düşürün. Siz kimsiniz? Ne bu koltuk arzusu. Korktuğunuz bir şey mi var?" diye yanıt verdi.

'OLAĞANÜSTÜ ŞİKAYET HAKKIMIZI DA KULLANACAĞIZ'

Olağanüstü şikayet haklarını da kullanabileceklerini açıklayan Yavaş, "Sonuna kadar da gideceğim. Daha çok aşaması var. İlçe Seçim Kurulu oyları saymazsa, biz Yüksek Seçim Kurulu'na bu konuda şikayet edeceğiz. Olağanüstü şikayet hakkımızı da kullanacağız. Yani seçime şaibe karışmışsa, bu seçimi yenileyin diyeceğiz. Biz demokrasinin namusunun peşindeyiz. Oy insanların namusudur. Bunu 5 yılda bir kullanıyor. Madem kendinize o kadar güveniyorsunuz. Verin bir dilekçe oylar yeniden sayılsın. Korkmuyorsanız. Sonucuna ben de dahil herkes katlanacak. Sağ sol diye bir şey kalmadı Ankara'da" diye konuştu.

'CHP MERKEZ SAĞA MI KAYACAKTI?'

Seçilmeniz halinde Cumhuriyet Halk Partisi iyice merkez sağa mı kayacaktı? Şeklindeki soruya Yavaş, "Barış kazanacaktı. Ülkede huzur, birlik beraberlik kazanacaktı. Hiçbir parti birbirine düşman değil. Bu birlik beraberlik herkesi ürküttü. Tabanda müthiş bir ittifak oldu" diye cevap verdi.

'SEVDAMIZ TÜRKİYE' DERİZ'

Bundan sonraki süreçte siyasete katkı sunacak her görevi üstlenebileceğini de ifade eden Yavaş, "Seçim aleyhimize olursa, 'Sevdamız Ankara' diyorduk. 'Sevdamız Türkiye' deriz" dedi.

'TEK DAMLA KANA HİÇBİR MAKAMI DEĞİŞMEK İSTEMEM'

YSK önünde bekleyenlere sağduyu çağrısında bulunan Yavaş, "Bizi destekleyenlere sesleniyorum: YSK'nın önünde beklemeyin. Lütfen evlerinize dönün. Demokratik hakkımızı aramaya devam ediyoruz. Tek damla kana hiçbir makamı değişmek istemem. Üzülürüm, üzülürüz. MHP'ye kırgın da değilim. Bana bir tane MHP'den olumsuz bir tepki gelmemiştir" diye çağrıda bulundu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tokat\'ın Yeşilyurt ilçesinde seçimler iptal edildi

SONRAKİ HABER

Sivas\'ın Ulaş ilçesinde seçim tekrarlanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa