03 Nisan 2014 18:21

Kozluk'ta BDP'nin itirazı reddedildi

30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Batman'ın Kozluk ilçesinde yapılan usulsüzlük ve hilelere ilişkin olarak BDP'nin yaptığı ikinci itiraz da reddedilirken, Muş İl Seçim Kurulu ise, süre bitmesine rağmen AKP'nin Bulanık itirazını kabul etti.

Kozluk\'ta BDP\'nin itirazı reddedildi
Paylaş

30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Batman'ın Kozluk ilçesinde yapılan usulsüzlük ve hilelere ilişkin olarak BDP'nin yaptığı ikinci itiraz da reddedilirken, Muş İl Seçim Kurulu ise, süre bitmesine rağmen AKP'nin Bulanık itirazını kabul etti.

30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerinden sonra merkezlerde yapılan usulsüz sayımlara ve seçimde yapılan hilelere dayanarak seçimlerin iptali ve yenilenmesi için yapılan itirazlar sürüyor. Bu kapsamda Batman'ın Kozluk ve Hasankeyf ilçelerindeki seçimlere de BDP tarafından ikinci itirazlar yapıldı. Bu kapsamda Kozluk seçimlerine yönelik olarak BDP'nin İl Seçim Kurulu'na yaptığı ikinci itiraz da reddedildi. Soruşturmaya yetecek deliller bulunmadığı gerekçesiyle reddedilen ikinci itirazın ardından Kozluk Belediyesi önünde sonuçları bekleyen yurttaşlar, karara tepki gösterdi. Kitle, ret kararından sonra tepkilerini "Hırsız AKP hesap verecek", "BDP burada hırsızlar nerede" ve "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan BDP Batman İl Başkanı Serdar Atalay, gerekçelerin çok basit ve kararın önceden alınmış bir karar olduğunu belirterek, "Daha önce ilçe seçim kuruluna da itiraz yapmıştık. O itirazımız da aynı gerekçeyle reddedilmişti. En son İl Seçim Kuruluna başvuru yaptık. O da reddedildi. Şimdi de Yüksek Seçim Kuruluna itiraz edeceğiz. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

HASANKEYF İÇİN İKİNCİ İTİRAZ

Seçimlerde hile yapıldığı öne sürülen bir başka merkez de Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesi oldu. BDP'liler, Hasankeyf'te yapılan seçimlerden sonra ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerine, çöpte bulunan oy pusulalarına ve görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak, dün İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuştu. AKP, CHP, BBP ve SP temsilcilerinden oluşan İlçe Seçim Kurulu tarafından "Seçimin sonucunu değiştirmeyecek ve soruşturma yürütülmesi için yetersiz deliller bulunduğu" gerekçesiyle reddedilen BDP'nin itiraz talebinin ardından BDP'liler, bugün, İl Seçim Kuruluna başvurdu.

MUŞ İL SEÇİM KURULU SÜREYE RAĞMEN AKP'NİN DİLEKÇESİNİ ALDI


Muş'un Bulanık ilçesinde AKP, İlçe Seçim Kurulu'nun bir Nisan'da verdiği ret kararının ardından bu seferde İl Seçim Kurulu'na başvurdu. Resmi başvuru süresinin saat 16.05 itibariyle bitmesine rağmen AKP'lilerin saat 16.20 geçe İl Seçim Kurulu'na sunduğu itiraz dilekçesi, kurum tarafından alındı. BDP'nin, söz konusu başvuru sürenin dolmasına rağmen dilekçenin kabul edilmesine ilişkin itirazda bulunacağı belirtilirken, olayın duyulması üzerine çok sayıda yurttaş BDP ilçe binası önünde toplanmaya başladı. (Batman/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Konak Belediyesi\'nin ilk kadın başkanından ilk icraat

SONRAKİ HABER

Başbuğ: Gerekçeli kararı ciddiye almıyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...