03 Nisan 2014 17:24

'Kökü kazınamayan' Twitter açıldı

Erdoğan'ın "Kökünü kazıyacağız" sözlerinin ardından başlayan Twitter yasağı sona erdi.

\'Kökü kazınamayan\' Twitter açıldı
Paylaş

Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kökünü kazıyacağız" sözlerinin ardından başlayan ve tüm dünyada büyük tepki çeken Twitter yasağı sona erdi. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), Twitter'a erişimin engellendiğini içeren mahkeme kararını kaldırdı. Sorgulama ekranında "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından uygulanan bir karar bulunamadı" ifadesi yer alıyor.

TİB'in internet sitesinde twitter.com'un yasaklanmasına neden olan mahkeme kararları tamamen kaldırıldı. Böylece TİB'in internet servis sağlayıcılara Twitter'ın yasaklanmasına neden olan mahkeme kararlarının kaldırıldığını bildirmesi gerekiyor. Bu işlemin ardından Twitter'a erişim tekrar sağlanmaya başladı.

BAKANLIK: ENGEL KALDIRILMAKTADIR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Anayasa Mahkemesi tarafından alınan 2 Nisan 2014 tarihli 2014-3986 sayılı bireysel başvuru kararı doğrultusunda 'Twitter.com' internet sitesine yönelik uygulanmakta olan erişim engelleme tedbiri kaldırılmaktadır. Gerekli teknik düzenlemeleri müteakip söz konusu site kullanıma açılacaktır" denildi.

TWITTER AÇIKLAMA YAPTI: MUTLU OLDUK

@policy hesabından konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Twitter, Türkiye'de Twitter yasağının kalkmış olmasından dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

DAVUTOĞLU, 'DEĞERLENDİRECEĞİZ' DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu karar üzerine "AYM'nin kararını değerlendireceğiz" yorumunda bulunmuştu.

Anayasa Mahkemesi’nin “Derhal açın” kararının üzerinden 24 saat geçmesine karşın TİB, herhangi bir adım atılmadı. Hürriyet'ten Deniz Zeyrek'in bu durumla ilgili sorularını yanıtlayan Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, şu mesajları verdi:

“Aldığımız kararın gereğinin yapılması bizim için çok önemli. Bireysel başvuru hakkı açısından çok önemli. Daha önce aldığımız ihlal kararlarının tamamı ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından 1 gün dahi bekletilmeden yerine getirildi. Uzun tutukluluk konusunda aldığımız kararları gönderdiğimiz mahkemeler de gereğini aynı gün yapma konusunda hiçbir tereddüt göstermedi, anında uyguladı.

Bireysel Başvuru Hakkı ile ilgili Anayasal düzenleme yürürlüğe girdiğinden beri verdiğimiz diğer ihlal kararlarının hiçbirinde de infaz sorunu yaşanmadı. Umut ediyorum ki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı da (TİB) gereğini yapacaktır."

Başkan Haşim Kılıç’a AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’ın Anayasa Mahkemesi’nin Twitter kararıyla ilgili yaptığı “Bu karar gayrı milli” yorumuna ilişkin ise sözkonusu ifadeyi duymadığını belirterek yorum yapmadı. Kılıç, “TİB kararı uygulamazsa ne yapacaksınız” sorusunu da yanıtsız bıraktı.

Karara imza atan bir AYM üyesi ise infazın gecikmesi ya da gerçekleşmesi halinde ortak hareket ederek kararlarına sahip çıkacaklarını ifade etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hüseyin Öğretmenin katil zanlısı memurluğa devam ediyor

SONRAKİ HABER

4 köylüyü TSK’nin katlettiği belgelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...