03 Nisan 2014 17:01

Asistan hekim eylemine soruşturma

Çanakkale On Dokuz Mayıs Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde 26 Şubat tarihinde asistan hekimlerin yaptığı basın açıklamasına soruşturma açıldı.

Asistan hekim eylemine soruşturma
Paylaş

Çanakkale On Dokuz Mayıs Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde 26 Şubat tarihinde asistan hekimlerin yaptığı basın açıklamasına soruşturma açıldı. Hastane yönetimi, İzmir Katip Çelebi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki asistan hekim grevine destek için yapılan eylemi “disiplinsizlik” olarak nitelendirdi.
Soruşturma açılan asistan hekimlere gönderilen yazıda; “Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanlığının ilgili yazısı ile hakkınızda başlatılan disiplin soruşturmasında, soruşturmacı olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım. 26 Şubat tarihinde Araştırma ve Uygulama Hastanesinde basın açıklaması yapmak isteyen gruba hastane yönetimi tarafından yer gösterilmesine rağmen, ısrarla hastanenin tek giriş-çıkış kapısının önünü kapatarak, hastane binaları arasında hasta geçişini sağlayan, hasta transfer sedyesinin önü kapatılarak, yatan hastaların MR ve BT çekimlerini etkilediği ve ısrarla basın açıklaması yapmanız gerekçesi ile hakkınızda disiplin soruşturması başlatılmıştır. Konuya ilişkin tutanak ekte sunulmuş olup; YÖK Yönetimi, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği’nin 24’üncü maddesi gereğince konuya ilişkin yazılı savunmanızı 8 Nisan tarihine kadar vermeniz, belirtilen tarihte savunmanızın verilmediği takdirde savunma yapmaktan vazgeçmiş sayılacağınızı rica ederim” ifadeleri kullanıldı.
Çanakkale Olay gazetesine konuşan Çanakkale Tabip Odası Başkanı Naci Hasanefendi, “Türk Tabipleri Birliği üyesi hekimler, meslek örgütlerinin karar aldığı eylemlere katılmakta serbesttir. Bu durum anayasa ile korunmuş demokratik bir haktır. Bu katılımın adeta bir suç gibi soruşturulması anayasa ve evrensel hukuk kuralları ile bağdaşmaz. ÇOMÜ Tıp Fakültesi yönetiminde bulunan değerli öğretim üyelerinin, özgürlüklerden, çalışan haklarından yana tavır almasını saygıyla bekliyoruz” dedi. (ÇANAKKALE)
 

 

ÖNCEKİ HABER

Ö.Y. davasında failler korunuyor

SONRAKİ HABER

DİSK\'ten 1 Mayıs çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...