03 Nisan 2014 16:05

'Öğretmenler YSK'nin kölesi değildir'

Sarıyer İlçe Seçim Kurulu önünde toplanan Eğitim-Sen üyeleri, seçim günündeki çalışma koşullarını protesto etti. 'Sandık Başkanı Köle Değildir' sloganları atan Eğitim Sen'liler, 'Öğretmenler YSK'nın kölesi değildir' yazılı pankart açtılar.

\'Öğretmenler YSK\'nin kölesi değildir\'
Paylaş

Sarıyer İlçe Seçim Kurulu önünde toplanan Eğitim-Sen üyeleri, seçim günündeki çalışma koşullarını protesto etti. "Sandık Başkanı Köle Değildir" sloganları atan Eğitim Sen'liler, "Öğretmenler YSK'nın kölesi değildir" yazılı pankart açtı. Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 "Bina içinde sınıflarda beklemek üzere doldurulan sandık başkanları ve gelmeyi başaran diğer sandık görevlileri, oturacak yer bile bulamamış ve bu sınıflarda sabaha kadar bekletilmişlerdir. Birçok arkadaşımız yerlere serilip çuvallarına sarılıp uyumak zorunda kalmıştır. Bu sırada sinir krizi geçiren, bayılarak kafasını sert bir şekilde yere vurup hastaneye kaldırılan arkadaşlarımız olmuştur. Bu kadar insanın ortalama ne kadar sürede işlerini tamamlayabileceği hesaplanmış ve bu insanlara saygı duyulmuş olsaydı, 'sabah nasılsa veren birileri bulunur' denilerek, verilmeyen suyun burada verilmesi düşünülebilirdi. Ancak, burada da YSK su bile vermeyi düşünememişti. Yemek zaten bir çok arkadaşımız için o yorgunluk içerisinde aklımıza gelmeyen bir ayrıntıydı." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye, sosyal ilerlemede 64, basın özgürlüğünde 95. sırada

SONRAKİ HABER

CHP: Ankara\'da seçim yenileme talebimiz yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...