17 Haziran 2011 10:59

Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır

Bölge illerinde ardı arkası kesilmeyen gözaltı furyası seçimlerden sonra da hız kesmeden devam ediyor. Urfa, Diyarbakır ve Batman’da yapılan ev baskınlarında onlarca kişi gözaltına alındı.Başbakan seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından AKP Genel Merkezi’nde yaptığı balkon konuşmasında “Herkesi kucakla

Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır
Paylaş

Başbakan seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından AKP Genel Merkezi’nde yaptığı balkon konuşmasında “Herkesi kucaklayacağız. Biz vurmaya değil sevmeye geldik. Her bir kardeşimizin huzur güven barış adalet içinde yaşamını idame ettireceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın” demiş ve herkesle helalleşmek istediğini söylemişti. Ancak aradan çok zaman geçmeden polis Bölge’de yine ev baskınları ve gözaltı furyası başlattı. Aralarında BDP yöneticileri ve belediye yetkililerinin de bulunduğu onlarca kişi yine gece yarısı evleri basılarak ‘KCK operasyonu’ adı altında gözaltına alındı. Polisin tutumu Başbakan Erdoğan’ın balkon konuşmasında sarfettiği, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” sözlerini akıllara getirdi.

URFA’ DA EŞ ZAMANLI EV BASKINLARI

Urfa’nın Virnaşehir ilçesinde polisin eş zamanlı yaptığı ev baskınlarında İbrahim Yeşilpınar, Ali Yeşilpınar, İbrahim Halil Taş ile Şeyh Ali Çoban ve ismi öğrenilemeyen 2 kadının da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. ‘Örgüte eleman kazandırma’ iddiası ile gözaltına alınan 6 kişi, İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

DİYARBAKIR’DA 10 GÖZALTI DAHA

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde de sabahın erken saatlerinde Bismil ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne bağlı polisler evlere baskın düzenledi. Evlerde arama yapan polisler, belediye çalışanları Bilal Aksu, Salih Diken, Mesut Deniz ve Maşal Sırımsıl ile Hamdullah Çelebi, Cemal Osanmaz, Aydın Baran, Veysi Araz, Murat Balyeci ve Metin Baran adlı yurttaşları gözaltına aldı. ‘2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ettikleri iddiası ile gözaltına alınan 10 kişinin, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi. Öte yandan Aziz Süher arama izinleri olmadığı halde evinde arama yapan polisler hakkında Bismil Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

BATMAN, IĞDIR, MUŞ’TA OPERASYON

Batman Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Batman, Diyarbakır, Iğdır ve Muş’ta gözaltına alına 28 kişiden 3’ü ise dün emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.  Batman’da yüzlerce polis tarafından iki gün önce yapılan eş zamanlı ev baskınlarında, aralarında BDP Genel Merkez yöneticileri ile Batman il ve ilçe yöneticileri, çeşitli demokratik kitle örgütü üyelerinin de bulunduğu 25 kişi gözaltına alınmıştı. Diyarbakır’da gözaltına alınan Nesrin Dağ, Muş’ta gözaltına alınan BDP Genel Merkez Çalışanı Nevin Gökçe ve Iğdır’da gözaltına alınan BDP PM Üyesi Berivan Elter’in de Batman’a getirilmesi ile Batman Emniyet Müdürlüğünde tutulanların sayısı 28’e çıktı. Önceki gece Duruş Gazetesi Sahibi Hanefi Yetişen, Sıddık Tekin ve Ayşe Kanaş emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 25 kişi ise hâlâ emniyette tutuluyor.

Öte yandan önceki gün ifade vermeye çağrılan Batman Belediye Meclis Üyesi Fehmi Korkmaz, 6 saatlik ifadesinin ardından serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)


‘İLERİ DEMOKRASİ’DE GÖZALTI VE TUTUKLAMA OLAĞANLAŞTI

Batman, Iğdır, Diyarbakır ve Muş’ta ‘KCK’ adı altında sürdürülen operasyonda 28 kişinin gözaltına alınması, Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından kınandı.

Batman Gülistan Caddesi’nde yapılan açıklamaya Batman Bağımsız Milletvekili Ayla Akat Ata’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda DÖKH aktivisti katıldı. Burada konuşan DÖKH Üyesi Suzan Kurt, secim sonrası yapılan gözaltıların manidar olduğunu belirterek, gözaltına alınanlardan 7’sinin DÖKH üyesi olduğunu ifade etti. Antidemokratik uygulamalarla Kürt kadınının örgütlenme ve siyaset yapma hakkının engellendiğini dile getiren Kurt, Kürt sorununda çözümün tartışıldığı şu günlerde siyasal ve demokratik yolların kapatılmaya çalışıldığına dikkat çekti. PKK’nin eylemsizlik kararının sona ereceği bildirilen 15 Haziran günü gözaltı furyasının başlatılmasının tesadüfi olmadığını dile getiren Kurt, ‘İleri demokrasi’ söylemini dilinden düşürmeyen AKP döneminde gözaltı ve tutuklamaların günlük hayatın bir parçası haline geldiğini belirtti. (BATMAN)

ÖNCEKİ HABER

Gözaltılara karşı adalet çığlığı

SONRAKİ HABER

Ferhat Tunç'a 'Sayın Öcalan' ve 'gerilla' soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...