17 Haziran 2011 10:45

Gözaltılara karşı adalet çığlığı

Ankara’da 15 Haziran günü sabah saatlerinde yaşanan ev baskınlarında gözaltına alınanlar savcılığa çıkarılırken, gözaltı ve baskılar da adliye önünde düzenlenen kitlesel bir basın açıklamasıyla kınandı. 15 Haziran’da sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınlarla, Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, ÖDP ve

Gözaltılara karşı adalet çığlığı
Paylaş

Halkevleri ve ÖDP üyeleri bugün Adalet Sarayı önünde buluşarak, 15 Haziran’da sabah erken saatlerinde evlere yapılan operasyon sonucu gözaltına alınan 18 kişinin serbest bırakılmasını talep etti. Eyleme İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Emek Partisi Ankara İl Başkanı İlke Işık Sağdıç da destek verdi.

“Sindiremeyeceksiniz, susturamayacaksınız” pankartını taşıyan kitle, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarını attı.

12 EYLÜL DÖNEMİ GİBİ

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Başkanı ve KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Kara, Hopa’da Metin Lokumcu’nun hayatını kaybettiği olaylar sonrası birçok kişinin tutuklandığını hatırlatan Kara, “adaletsizliğe hukuksuzluğa boyun eğmeyeceğiz” dedi. Yapılan ev baskınlarında 12 Eylül dönemindeki gibi kitap toplatıldığını bildiren Kara, bu uygulamaların AKP’nin “ustalık dönemi” icraatlarından olduğuna dikkat çekti.
Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol da, Başbakan Erdoğan’ın balkon konuşmasında, “yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır” dediğini hatırlatarak, “AKP Hükümeti’nin önümüzdeki dönem nasıl bir yol izleyeceğini tutuklamalardan anlıyoruz” diye konuştu. Hopa halkının AKP’yi protesto etmesinin bir cana mal olduğuna dikkat çeken Birol, gözaltı ve baskı uygulamalarının kendilerini yıldıramayacağını söyledi.

Açıklamanın ardından Halkevleri üye ve yöneticisi iki kişi, suç unsuru olarak gösterilen cd, kitap ve broşürleri savcılığa teslim ederek, “biz kaçmıyoruz, göçmüyoruz buradayız. Biz Halkevciyiz, haksızlıklara karşı olmaya devam edeceğiz” diyerek kendilerini terör örgütü üyeleri olarak yargılatmayacaklarını belirtti.

AKP ‘ADALETİ’ İKİ GÜN SABREDEMEDİ!

Öte yandan SDP, Ankara’da 15 Haziran’da yapılan operasyonla gözaltına alınan iki kişinin kendi üyeleri olduğunu açıkladı. Açıklamada, AKP’nin ileri demokrasisinin seçimler sonrası tam gaz sürdüğü vurgulanarak “Gözaltıların, Hopa’da polisin sıktığı gaz nedeniyle devrimci öğretmen Metin Lokumcu’nun yaşamını yitirmesini protesto eylemiyle bağlantılı olduğu belirtilmektedir” denildi. Lokumcu’nun hayatını kaybetmesi sonrası Hopa’da ve Ankara’da “polis terörü” yaşandığı ifade edilen açıklamada, “böylece Başbakanın ‘balkon’ konuşmasında ‘yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’ derken neyi kastettiği kuşkuya yer bırakmayacak biçimde ortaya çıkmıştır: Dilşat Aktaş’ı altı ay yürüyemeyecek hale getirenler ‘başbakanın polisi’ oldukları için ellerini kollarını sallayarak dolaşacaklar ama hastanede yatan Aktaş için yakalama emri çıkartılacaktır” denildi. (Ankara/EVRENSEL)


AKP DEMOKRASİSİ YÜRÜRLÜKTE

Ankara’da siyasi parti temsilci ve üyelerine yönelik operasyon ve gözaltılar, İzmir’de bulunan çeşitli siyasi parti ve sendikalar tarafından protesto edildi. Konu ile ilgili olarak Konak Sümerbank önünde bir araya gelen Eğitim-Sen Şubelerinin Yöneticileri ile ÖDP, EMEP, SDP, Halkevleri ve çok sayıda siyasi oluşum ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Halkevleri Temsilcisi Halime Aydın, AKP’nin ustalık dönemine hızlı girdiğini belirterek, “Daha balkon konuşması yapmadan saldırılarına başlayan Erdoğan uygulamaları ile 12 Eylül dönemini aratmayacağını gösterdi” dedi. Bugün yaşananların AKP’nin hangi konuda usta olduğunu gösterdiğini belirten Aydın, “Ev baskınları ve gözaltılarla emeğine, ülkesine sahip çıkanları susturmaya çalışıyor” dedi. Aydın, AKP demokrasisinin faşizm olduğunu bilerek tüm saldırılara karşı duracaklarını belirtti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ulucanlar Cezaevi Müzesi 'düzeltildi'

SONRAKİ HABER

Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...