02 Nisan 2014 20:56

Viranşehir'de oylar yeniden sayıldı, BDP farkı açarak kazandı

Urfa'nın Viranşehir ilçesinde AKP'nin seçim sonuçlarına itiraz etmesi üzerine 200 sandıktaki geçersiz oylar tekrar sayıldı. Geçersiz oylardan BDP'nin 162 oyu AKP'nin ise 142 oyu geçerli sayıldı. Seçim sonuçlarının ardından Viranşehir'in dört bir yanında halk kutlamalara başladı.

Viranşehir\'de oylar yeniden sayıldı, BDP farkı açarak kazandı
Paylaş

Urfa'nın Viranşehir ilçesinde AKP'nin seçim sonuçlarına itiraz etmesi üzerine 200 sandıktaki geçersiz oylar tekrar sayıldı. Geçersiz oylardan BDP'nin 162 oyu AKP'nin ise 142 oyu geçerli sayıldı. Seçim sonuçlarının ardından Viranşehir'in dört bir yanında halk kutlamalara başladı.

Urfa'nın Viranşehir ilçesinde BDP'nin seçimleri kazanmasının ardından AKP seçim sonuçlarına itiraz etmiş ve 200 sandıktaki geçersiz oyların yeniden değerlendirilmesini istemişti. İlçe Seçim Kurulu AKP'nin itirazını olumlu bularak, 200 sandıktaki geçersiz oyların tekrar sayılmasına karar verdi. Karara tepki gösteren binlerce kişi Viranşehir Adliyesi önüne gelerek kararı protesto etmişti. 2 gündür sayılan oylar sonucunda BDP 512 oy farkını 538'e çıkararak zaferini bir kez daha ilan etti. İlçe Seçim Kurulu’nun kararını açıklaması üzerine Viranşehir'in dört bir yanında havai fişekli gösteriler ile kutlamalar başladı.

'VİRANŞEHİR KALEDİR YIKILMAZ'

Kışla Mahallesinde bulunan BDP İlçe Binası önünde bir araya gelen binlerce kişi, "Viranşehir kaledir, kale yıkılmaz" sloganları attı. BDP Urfa Milletvekili İbrahim Binici, HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP il ve ilçe yöneticileri ilçe binasına gelerek Viranşehir halkını zaferinden dolayı kutladı. Ardından Viranşehir Belediye Eş Başkanları Filiz Yılmaz ve Emrullah Cin birer konuşma yaparak, zaferin halka ait olduğunu belirterek halkı kutladı. Davul zurnalar eşliğinde halay çeken yurttaşlar ilçenin dört bir yanında havai fişek gösterileri ile BDP'nin zaferini kutladı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ: 13 GÖZALTI

İlçenin ana caddelerinde arabalarla tur atan yurttaşlar, "Bijî Serok Apo”, “Bijî BDP”, “PKK halktır halk burada" sloganları attı. Polis ise yurttaşlara müdahale etti. İlçenin birçok yerinde gençler ve polis arasında çatışmalar çıktı. Polis 13 kişiyi gözaltına aldı.

Viranşehir’de 2 gündür sayımı süren seçimlerin sonucunun netleşmesi üzerine kutlamalara başlayan halka yönelik polis müdahalesi sert oldu. İlçede kutlama yapan yurttaşlara gaz bombaları ile müdahale eden polis ile halk arasında Karacadağ, Derik ve Eski Urfa caddesinde geç saatlere kadar çatışmalar yaşandı. İlçe adeta gaz bulutu içinde kalırken, yurttaşlar da polise havai fişeklerle karşılık verdi. Çok sayıda astım hastasının gazdan etkilenerek fenalık geçirdiği ilçede polis 13 kişiyi gözaltına aldı. Viranşehir Emniyet Müdürlüğü’ne götürülenlerin isimleri öğrenilemedi. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ayla Akat Ata: Hasankeyf kararı önceden alınmış

SONRAKİ HABER

Aşkın çekimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...