02 Nisan 2014 19:03

Atina'da AB bakanları protesto edildi

Atina'da başlayan AB ekonomi bakanlarının toplantısı kitlesel katılımların olduğu gösterilerle protesto edildi.

Atina\'da AB bakanları protesto edildi
Paylaş

Atina'da başlayan AB ekonomi bakanlarının toplantısı kitlesel katılımların olduğu gösterilerle protesto edildi. Ekonomi bakanlarının Zappio sarayında yaptığı toplantı devam ederken Yunanistan kamu ve işçi sendikaları konfederasyonu, politik örgütler ve kitle kuruluşları Klatmonos meydanında toplandı. Oldukça yoğun bir katılımın olduğu gösteriye ana muhalefet partisi SYRIZA’nın birçok milletvekili de katıldı. AB, IMF ve hükümet karşıtı sloganların yoğun olarak atıldığı gösteride meclise doğru yürüyüşe geçilmesine polis izin vermedi. Atina’nın belli merkezi caddelerini insan ve araç trafiğine kapatan polisin bu tutumuna karşı göstericiler tepki gösterdi ve polisin barikatı zorlandı.

Anı saatlerde Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ve Mücadeleci İşçiler Cephesi (PAME) ise Omonia Meydanı’nda toplandı. Burada yapılan konuşmalarda AB’nin üye ülke halklarına dayattığı politikaların tekelci şirketlerin çıkarlarını yansıttığı ve işsizlik ve yoksulluk getirdiği vurgulandı. Gösteriye KKE genel sekreteri Dimitris Kucubas ve milletvekilleri katıldı.  

Akşam saatlerinde Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras ve Ekonomi Bakanı Yannis Sturnaras, Alman Ekonomi Bakanı Wolfrang Soible ile bir araya geldi. Soıble yaptığı açıklamada Yunanistan’ın önemli ilerlemeler kaydettiğini söyledi.

Başbakan Samaras, Ekonomi bakanlarına verdiği yemekte Yunanistan’ın tüm ekonomik programları uyguladığını ve birlik üyesi ülkelerin verdikleri sözleri tutmasını istedi.
Yunan hükümeti AB üyesi ülkelerin özelliklede Almanya ve Fransa’nın Yunan ekonomisine ilişkin olumlu bir tutumu gündeme getirmesini istiyor. Önümüzdeki süreçte yapılacak AB parlamentosu seçimleri öncesi uluslararası piyasaya çıkmak isteyen Yunan hükümeti bu gelişmeyi seçim propagandası olarak kullanmak istiyor. Koalisyon hükümeti ülkenin artık kurtarma paketlerine ihtiyacı kalmayacağını söylüyor.  (Atina/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kerry’den soğukkanlılık çağrısı

SONRAKİ HABER

Almanya\'da kamu alanında uzlaşma sağlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...