02 Nisan 2014 18:57

Kerry’den soğukkanlılık çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail ve Filistin yönetimleri arasındaki barış görüşmelerinin başarısız olduğunu söylemek için henüz erken olduğunu söyledi.

Kerry’den soğukkanlılık çağrısı
Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail ve Filistin yönetimleri arasındaki barış görüşmelerinin başarısız olduğunu söylemek için henüz erken olduğunu söyledi.
John Kerry NATO Dışişleri Bakanları toplantısı için bulunduğu Brüksel’de gazetecilere yaptığı açıklamada, barış sürecinin zor olduğunu ve sürecin başarısı için çok önemli kararlar alınması gerektirdiğini belirtti. Kerry, İsrail ve Filistin yönetimlerine soğukkanlı olma çağrısında bulundu.
ABD Dışişleri Bakanı bu açıklamaları Batı Şeria’ya yapacağı ziyareti iptal etmesinin ardından yaptı.
Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ise Kerry’nin açıklamasından birkaç saat önce Filistin’in BM kurumlarına üyelik sürecini başlatacak belgeleri imzalamıştı. İsrail ve ABD Filistinlilerin bu adımına karşı çıkıyor.

GÖRÜŞME HEDEFİ 29 NİSAN

John Kerry İsrail ve Filistin yönetimlerini haftalardır, doğrudan görüşmeleri 29 Nisan’dan sonra da sürdürmeye ikna etmeye çalışıyor. Ancak İsrail’in uzun süredir cezaevlerinde bulunan 26 Filistinli tutsaktan bazılarını bırakmamakta direnmemesi Filistin yönetiminin tepkisini çekmişti.
Abbas, İsrail’in sözünü tutması ve tutsakların serbest bırakılması gerektiğini vurguluyor.
İsrail yetkilileri ise Filistinliler üç yıllık bir aradan sonra temmuz 2013’te yeniden başlayan görüşmeleri uzatma taahhüdünde bulunmadan tutsakları bırakmak istemiyor.
Tarafların görüşmeleri 2015’e dek uzatacak bir anlaşmaya son şeklini vermek üzere olduğu bildirilmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kitlesel ölümlerin suçlusu bakteriler

SONRAKİ HABER

Atina\'da AB bakanları protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...