02 Nisan 2014 16:35

Anadolu Efes Lüleburgaz fabrikasında üretimi durduruyor

Anadolu Efes, Rusya'da Moskova ve Rostov fabrikalarından sonra, Türkiye'de de Lüleburgaz tesislerindeki faaliyetlerini durduracağını açıkladı.

Anadolu Efes  Lüleburgaz fabrikasında üretimi durduruyor
Paylaş

Anadolu Efes, Rusya'da Moskova ve Rostov fabrikalarından sonra, Türkiye'de de Lüleburgaz tesislerindeki faaliyetlerini durduracağını açıkladı. 

Şirketten Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, pazar daralması gerekçesiyle, Kırklareli/Lüleburgaz tesislerindeki bira üretim faaliyetlerinin 2 Mayıs itibarıyla durdurma kararı alındığı; tesislerdeki satış, dağıtım ve lojistik faaliyetlerinin ise devam edeceği belirtildi.  Şirket, Türkiye'de toplam kurulu kapasite içinde yüzde 8 payla en düşük kapasiteye sahip Lüleburgaz fabrikasındaki üretim faaliyetlerinin diğer fabrikalara kaydırılacağını açıkladı.

Anadolu Efes, Türkiye'deki üretim operasyonlarına İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana'daki bira, Afyon ve Konya/Çumra'daki malt ile Bilecik/Pazaryeri'ndeki şerbetçiotu işleme fabrikaları ile devam edecek.  Açıklamada, "İnsan kaynağımız ile ilgili alacağımız kararlar son değerlendirme aşamasında olup, Lüleburgaz Fabrikası'ndaki çalışanlarımızın öncelikli olarak diğer lokasyonlarımızda bulunan açık pozisyonlara kaydırılma olasılığı değerlendirilecektir" denildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Berkin için adalet yürüyüşü tamamlandı

SONRAKİ HABER

Ahlat\'ta BDP\'nin itirazı reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...