02 Nisan 2014 16:12

AKP Tillo Belediye Başkanı tutuklandı

Siirt'te Saadet Partisi Tillo Belediye Başkan adayı Behmen Aydın'ın öldürülmesi ilgili gözaltına alınan AKP Tillo Belediye Başkanı Mesut Menduhoğlu ile 4 kişinin tutuklanmasına karar verilirken, 1 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AKP Tillo Belediye Başkanı tutuklandı
Paylaş

Siirt'te Saadet Partisi Tillo Belediye Başkan adayı Behmen Aydın'ın öldürülmesi ve 5 arkadaşının yaralanması olayı ile ilgili gözaltına alınan AKP Tillo Belediye Başkanı Mesut Menduhoğlu'nun da aralarında bulunduğu 6 kişi adliyeye sevkedildi. Nöbetçi mahkeme Başkan Mesut Menduhoğlu ile 4 kişinin tutuklanmasına karar verirken, 1 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Saadet Partisi Tillo Belediye Başkan adayı Behmen Aydın ve 5 arkadaşı, Siirt'te Pazar günü yapılan seçimlerin ardından Pazartesi günü kent merkezindeki Yeni Mahalle'deki evinden çıkarken, bıçaklı saldırıya uğramış saldırı sonrasında hastaneye kaldırılan Aydın, yaşamını yitirmişti. Polisin yaptığı soruşturmanın ardından Tillo'da seçimleri kazanan AKP adayı Mesut Menduhoğlu'nun da aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Dün akşam geç saatlerde Siirt Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan 9 kişi serbest bırakılırken, AKP'li Menduhoğlu ile birlikte toplam 6 kişinin sorgusu devam etti.

Bugün öğlen saatlerinde sorguları tamamlanan aralarında Tillo Belediye Başkanlığı'na seçilen Mesut Menduhoğlu'nun da aralarında bulunduğu 6 şüpheli Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevkedildi. Şüphelilerden birinin ambulansa bindirilerek tekerlekli sandalye ile adliyeye getirildiği görüldü. Sanıklar savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme Başkan Mesut Menduhoğlu ile 4 kişinin tutuklanmasına karar verirken, 1 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (Siirt/DHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP: Sonuçlar var olma iddiasını gösterdi

SONRAKİ HABER

Berkin için adalet yürüyüşü tamamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...